English

Egy nap a városban

Kocsmában még nem láttam ilyen jó kiállítást

szucsadam 2017 december 11.
Címkék: kultúra gasztro

A Horánszky utcában található egy Fiktiv Pub nevű hely, aminek a műfaji megnevezése különös: gasztro galéria. Evés, ivás, képek, fordíthatnánk le a híres népligeti szófordulattal, egy olyan hely, ahol a finom falatokra és a művészetre egyaránt hangsúlyt fektetnek.

Most pedig egy olyan menő kiállításuk van, hogy feltétlenül érdemes betérni erre jártunkban.

Papp Norbert festőművészt még Győrből, a szülővárosomból ismerem, húsz éves formák lehettünk, amikor először összefutottunk. Persze akkor még fogalmam sem volt Norbi kibontakozó művészetéről, azt sem tudom, hogyan állt ezzel a dologgal, mindenesetre évekkel később jöttek szembe a munkái, amik nagyon tetszettek. Tudjátok, nem úgy tetszettek, hogy ezek Norbi festményei, hanem mindettől függetlenül.

Úgyhogy ha Budapesten állít ki, meg szoktam nézni a munkáit. Sőt, mivel ügyes homok- és iPad-animációkat is művel, a céges csapatépítőinkre is megpróbálom időnként becsempészni egy rövid előadás erejéig.

A Fiktív Pubban február végéig láthatjátok a képeket, nem kell fogyasztani, lehet csak az alkotások miatt is érkezni. Sőt, vásárolni is lehet, de ha ezt tervezitek, vigyetek egy mérőszalagot: a képek centiméterben vett hosszabbik oldala adja ki az árat forintban, már amennyiben ezt a számot megszorozzátok ezerrel. Egy 50 x 70-es kép tehát 70 ezer forint.

Egyébként meg van cseh Bernard sör csapon, én ettem egy grillezett cheddarral bolondított salátát is, ami szintén jólesett (vághatták volna kisebbre a saláta összetevőit, de hát istenem), miközben tele szájjal kiválasztottam egy szimpatikus kép alatti asztalt, és ott szívtam magamba egyszerre a kalóriát és a művészetet.

dsc06375.JPG

Fiktív Gasztro Galéria
Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 25.

süti beállítások módosítása