English

Egy nap a városban

Megnyílt a President hotel tetején egy korcsolyapálya

szucsadam 2017 december 01.
Címkék: tél korcsolya tető

Mától látogatható Budapest legújabb, nem is akármilyen koripályája. Körbe a kivilágított Budapest terül szét a lábaink alatt.

dsc06320.JPG

A Hold utcai Hotel Presidentben jelenleg még csak soft opening van, jövő szerdától indul be hivatalosan a korilehetőség, de már most is lehet menni. Telefonon érdemes foglalni jegyet (de anélkül is lehet érkezni, nincsenek olyan sokan), a recepción kell megvásárolni a 990-es belépőt (korit bérelni 450-ért lehet):

dsc06298.JPG

Hogy aztán kártyát kapjunk a lifthez, amivel egy másik lifthez jutunk, amivel meg a tetőteraszra emelkedünk fel. Ez a második lift nagyon kicsi, hárman férnek el, úgyhogy torlódásra lehet számítani.

dsc06300.JPG

Odafent egy bódéból puncsot, forralt bort és hasonlókat árulnak, gőzgombóccal, babgulyással és bejglivel, az árak elfogadhatóak (770 a forralt bor, 990 a babgulyás). A pályára egyszerre 20-an mehetnek fel legfeljebb, körben asztalokat és székeket találnak azok, akik épp várakoznak.

A pálya egyébként nem nagy, és nem is valódi jégen csúszunk, hanem a Bazilika előtti lehetőséghez hasonló csúszós gumi izén. Viszont a látvány miatt érdemes feljönni ide. Hétvégén délután kettőtől nyolcig, hétközben négytől nyolcig leznek nyitva. Szerdától él majd az online foglalási rendszer, érdemes figyelni a kommunikációt.

Hotel President
1054 Budapest, Hold u. 3.
Telefon: (1) 510 3400
süti beállítások módosítása