English

Egy nap a városban

Fekete: Szuperfekete

Magyarósi Csaba 2017 október 11.
Címkék: gasztro

Oké, félig szuper. Szóval van a belvárosban egy kávézó, a Fekete, amiről néhány éve már írtunk: akkor még csak egy kis beszögellés volt az Astoriánál, egy apró kávézó, ami valahogy kilobbizott néhány széket a Múzeum körútra, és közben remek kávékat készített. Már akkor, amikor a remek kávé még egyáltalán nem volt általános jelenség Budapesten, szóval pionírok voltak ők.

Aztán jó másfél éve léptek egy nagyot és megnyitották az udvart a kávézó mellett, aztán az udvar mellett nyitottak egy nagyobb beltéri blokkot is, szóval onnantól kezdve a Fekete két belső és két külső helyszínen üzemelt, amik nem értek össze, mégis egy helyen voltak (egymástól néhány méternyi távolságra), ilyen enklávé-exklávé rendszerben.

Azóta terveztem, hogy kipróbálom, mit tud az új hely, és a programok sűrűségét mutatja, hogy múlt héten tudtam először elmenni reggelizni egyet a kibővített Feketében: azon a napon, amikor másfél év után kifestették az új helyet (tök jó mentalitás: nem kell megvárni a teljes leépülést, még azelőtt fel kell újítani, hogy az elhasználódás jelei látszanának), éppen ezért a kiadós reggelizős blokk szünetelt.

Mondhattam volna, hogy majd másnap visszamegyek, de másnap elutaztam elég hosszú időre, amikor meg visszaérek, nem lesz már udvar.

Szóval tessék, kiegészítendő a korábbi cikket, van egy ilyen szuperhangulatos kis hely az Astoria és a Múzeum körút mellett, a négysávos belvárosi autópálya tőszomszédságában, ahol kiváló a kávé és ahol remek péksüteményeket tudsz enni, amik ugyanúgy a Mill pékségtől érkeznek, mint most már nagyon sok jó helyen Budapesten, ami persze csökkenti a diverzitást, de legalább garantálja az állandó minőséget, és persze vannak rántották meg hasonlók is, amiket amint tudunk, jó alaposan szintén kipróbálunk.

Fekete
Múzeum körút 5.
H-P: 7:30-16:00