English

Egy nap a városban

Újlipótváros legjobb kakaós csigája

Magyarósi Csaba 2017 szeptember 26.
Címkék: gasztro

Ez a cím azért nem lett volna olyan erős állítás egy évvel ezelőtt, mert akkor valószínűleg simán elvitte volna az Aldi, ami egyébként sokat tett a mainstream kakaós csiga meggyógyításáért, mert határozottan jobbakat árulnak, mint a CBA és társai, de hát azért na.

Viszont azóta már megnyitott a Három tarka macska, ami elég erősen indított ebben a mezőnyben és most itt van az Ébresztő, ami szintén elég alaposan odateszi magát.

Ráadásul nemcsak csigákat árulnak, hanem mindenféle reggelit és kávét, utóbbiaknak 450 és 800 közt mozog az áruk, a mezőny többsége 650 körül mozog, de hát a Jászai Mari tér mellett vagyunk.

p8240241.JPG

A kávé jó, már amennyire én meg tudom ítélni a kávét, de nem az olaszos értelemben, inkább mintha valami békebeli magyar kávét pimpeltek volna csúcsközelbe (Ádám felhívta a figyelmem arra, hogy hülye vagyok a kávéhoz, és hogy így pontosabb: "a kávét az Awaken kávétársaságtól szerzik be, újhullámos a hely, valószínűleg enyhe pörköléssel készítik (azért nem olaszos, ahogy írod is) az etióp vagy costa ricai kávé, savas-gyümölcsös kivitelben).

p8240254.JPG

Szendvics 690-890 között, a legolcsóbb az egy ilyen diétás nutellás banános, a csúcsot a lazacos avokádos jelenti, ami így néz ki:

p8240251.JPG

Az avokádós szendvicsekkel az szokott lenni a baj, hogy rosszak: többnyire éretlen avokádókat pakolnak a szendvicsre, aminél nincs rosszabb, mert az íztelen és kemény. Ez viszont puha, jó minőségú alapanyag volt, meglepő módon inkább a lazac volt egy kicsit száraz, ha ezen javítanak, tök jó kis szendvicsről beszélünk.

A kakaós csiga viszont tényleg nagyon jó, nemcsak Újlipótvárosban, de Budapesten is a csúcsmezőnybe való: nem ők csinálják, elmondták, honnan hozzák, nem emlékszem már rá (Ádám megkérdezte: a The Mill pékségtől), idén ez a csiga állítólag nyert is valami versenyt, joggal.

p8240238.JPG

Egyébként most, hogy nézem a weblapjukat, hogy leírjam nektek a címet, látom, hogy tatai cég és Tatán is van már egy Ébresztő. Hát akkor welcome!

Ébresztő
Budapest, 1137 Jászai Mari tér 4/B
+36 70 247 3919
H-P: 7:30-19
Sz: 9-18
V: 9-17

süti beállítások módosítása