English

Egy nap a városban

A tökéletes ázsiai gyorskajálda: Baotiful

Magyarósi Csaba 2017 szeptember 19.
Címkék: gasztro

Egyszer már írtunk erről a helyről, de az még annyira az elején volt, azóta harmincszor kicserélődött a személyzet (és talán most, a harmincegyedik verzióban végre jó pincérek lesznek, mert a múltban is voltak ugyan jó találatok, de voltak egészen katasztrofálisak is), az eredeti menüből alig maradt valami, szóval erről én most írni fogok nektek.

Azért, mert a Baotiful az elmúlt években abszolút top kedvenc lett: ha valahova be akarunk ülni, nem akarunk túl sokat fizetni, de valami nagyon jót akarunk enni, akkor tízből nyolcszor ide megyünk.

Mert a környezet tök jó, a Szabadság tér a belvárosban van, mégis zöld, szinte nincs autós forgalom, a gyerekek szaladgálhatnak, meg játszótér is van a közelben, jó a hatalmas volt MTV-s székház előtt ücsörögni és tök jó a garázsokból kialakított belső tér is.

De ennél sokkal többet tud a hely: igazán zseniális ázsiai kajákat készítenek.

Úgy értem nem közepesen, éppen jókat, mint a mostanában újra egyszer középszerűbb mezőny, ez a hely a hazai gasztroforradalom legjobb korszakában nyitott, amikor mindenki meg akarta lepni valamivel a budapestieket, és a Baotiful azóta is hozza ezt a szintet.

Múlt héten barátokkal ültünk be és nagyjából végigettük az étlapot. Jött tavaszi tekercs, japanese chick, light and green, spicy bao burger, kimchi bao burger, yum yum rice bowl és dan dan noodle.

p8230198.JPG

p8230203.JPG

p8230218.JPG

p8230209.JPG

p8230215.JPG

p8230216.JPG

p8230221.JPG

És itt a kaják a nagyon jó és az őrült jó közt mozognak, az árak meg kétezer forint környékén, szóval nem a parízeres zsömle mezőnye, meg nem az ipari menzáé, de kábé közvetlenül utána már a Baotifulnál is vagyunk, csak hát ugye közben ízekben meg fényévekre.

Ha még nem próbáltátok, csapjatok le rá, főleg, amíg a Szabadság téren vannak, mert télre átköltöznek a Kamermayer térre, és ott már bezártság jön meg fűtés.

Baotiful
1054, Szabadság tér 17.
H: Zárva
K- Cs: 12-22
P-Szo: 12-24
V: 12-20

süti beállítások módosítása