English

Egy nap a városban

Mégis mi a terv a Belvárosi Piaccal?

Magyarósi Csaba 2017 június 30.
Címkék: gasztro

Jó nagy kihagyás után tegnap megint jártam a Hold utcai/Belvárosi piacon, ahol gyakorlatilag egyre kevésbé értem, hogy mi történik.

img_2753.jpg

Mert az eredeti szándék szerint, amire az önkormányzat a felújítás során még valami tanyatámogatást is felvett, ez a hely:

  • elsősorban egy piac
  • ahol azért vannak éttermek is

Na most időközben úgy alakult, hogy az eredeti terveknek nem tud megfelelni a piac, valószínűleg azért, mert rosszak voltak az eredeti tervek, és közben válhatna valamivé, amivé viszont nem tud igazán válni, mert rosszak az adottságok, és nem javulnak.

Oké, kifejtem: ebből itt normális piac sosem lesz. A környék nem olyan, itt mindenfelé bankok, követségek, állami hivatalok vannak, itt nem járnak nénik cvekkerrel, de ha járnának, akkor sem tudnák kifizetni a zöldségeket, gyümölcsöket, mert olyan magas a bérleti díj, hogy minden krumplira vaskos felárat kell pakolni.

Valamivel nagyobb realitása lenne a gasztropiacságnak (leírva elég hülyén néz ki), ahol minden csúcsminőségű, hiszen arra talán kereslet is lenne, meg az a felárat is elbírja, de nincs: sorra megy itt tönkre, zár be minden. Volt menő halas, annak előbb leromlott a minősége, most meg ki van pakolva. Volt menő hentes, már nincs. Néhányan még tartják magukat, de benne van a levegőben, hogy nincs itt kitalálva semmi.

img_2752.jpg

img_2749.jpg

img_2750.jpg

Ami viszont növekedésnek indult, az az éttermi rész: egy rakás szuper hely nyílt itt, roskadozik tőlük az emelet, el sem lehet férni a szűk gangon, ami elég komoly kontrasztot mutat a tök üres lenti térrel, ahol viszont még csak nem is lézengenek az emberek. Szóval rossz az egész elrendezés, az viszont tök jó folyamat, hogy már lent is kezdenek felbukkanni az éttermek, van paellás és ott van Széll Tamás étterme is, szóval léptünk a jó irányba.

DE.

A hely gyakorlatilag teljesen élvezhetetlen, mert a klimatizálás egyáltalán nincs megoldva. Ez azt jelenti, hogy télen kabátban kajálsz, ami kicsit sem kényelmes, tegnap meg a hőség közepén olyan meleg és levegőtlenség volt, hogy utoljára jutott volna eszedbe enni:

img_2751.jpg

Egyszer úgy megnézném, hogy milyen egy olyan beruházás, amit nemcsak elkezdenek, de rendesen életben is tartanak. Vörös Farok!

süti beállítások módosítása