English

Egy nap a városban

Addig menj el a Sajtófotó Kiállításra, amíg még tudsz!

Magyarósi Csaba 2017 május 18.
Címkék: kultúra

Oké, ez elég vészjóslóan hangzik, de most nem arra céloztam, hogy majd valami hatalom bedarálja, plakátkampányban megszégyeníti, aztán egy nagy téren elégeti az összes sajtófotót, hanem arra, hogy már csak május 28-áig van nyitva a kiállítás, szóval addig érdemes rá lecsapni, amíg nem késő.

De addig még van majdnem két hét, szóval idő van bőven.

És a sok kiállítás közül ezt több szempontból is érdemes megnézni:

  • a fényképek könnyen értelmezhetők, emészthetők, még annak is izgalmas szórakozást nyújtanak, akik a kultúra szó hallatán émelygős remegésbe kezdenek
  • miközben rengeteg síkon van értéke annak, amit itt látsz, szóval annak is program, aki kimondottan kulturális eseményt keres

De ahogy írtam, van ennek több síkja is, hiszen a sajtófotó nemcsak egyszerűen művészet, bár a nemcsak fogalmam sincs, hogy került ide, hanem hihetetlenül mély és gazdag társadalomábrázolás, ami többet mond el Magyarország 2016-os állapotáról, mint száz tanulmány. Na jó, fogalmazzunk inkább úgy, hogy az üzenet ilyen módon sokkal könnyebben adható át nekünk, befogadóknak.

De itt aztán tényleg felidézheted a tavalyi év legfontosabb eseményeit kezdve az olyan euforikus pillanatoktól, mint a foci EB-s szereplés, vagy a Balaton Sound az átlagos magyar választópolgáron át egészen a magyar egészségügy katasztrofális helyzetéig, a vidéki mély szegénységig, vagy a menekülttáborok nyomoráig.

És egy képen rajta van aztán minden, nem kell bekezdésekbe fogalmazni az örömöt, sem az elkeseredettséget, mert az érzelem ott van mindenki arcán hitelesen, pontosan, az ok meg általában ott van valahol az arc körül a háttérben.

Időnként jó egy kicsit hátralépni és látni, hol állunk, kik vagyunk, mit tettünk jól és mit rosszul és az ilyen merengésre remek lehetőség a 35. Sajtófotó Kiállítás.

35. Sajtófotó Kiállítás
Nyitva május 28-ig
Capa központ, Nagymező utca 8.
H-V: 11-19
Belépődíj: 1500 Ft

süti beállítások módosítása