English

Egy nap a városban

A nagy gasztroforradalomban elfeledkeztünk erről, pedig milyen jó találkozni vele - Semmi Extra 2.

szucsadam 2017 május 10.
Címkék: gasztro

Ma, amikor a belvárosban már minden sarokra jut egy jó kajás hely, Rákospalota pizza- Kispest meg gyros-nagyhatalom lett, kezd minket elkényeztetni a város. De ez a kényeztetés pusztán az ínynek szól sok esetben: ahogy egy Michelin-ellenőr sem nézi, hogy milyen környezetben adják elé a kiváló ételeket, úgy mi is csak futólag tekintünk körbe, hogy hol is járunk. A falat érdekel minket, és minél váratlanabb, minél piszlicsárébb helyen kapjuk meg, annál lelkesebbek vagyunk (én legalábbis).

Ha így megy, holnaptól már a kukából is vígan falatozhatunk, az is lesz legalább olyan, mint a moszkva téri csalamádés.

Pedig annak a szónak, hogy vendéglátás, van egy csomó más jelentése is. Fontos dolgok, amik természetesen - szerintük legalábbis - másodlagosak az ételek minősége után, mégis alapvetően meghatározzák, hogy szívesen megyünk-e arra a helyre, vagy nem. Hogy a poszt témáját adó helyszín környékéről vett példával maradjak: hiába olyan jó a szusi Okuyamánál, ha egy föld alatti málladozó barlangban szolgálják fel azt, nem leszel heti vendég.

dsc02703.JPG

A Semmi Extra korábban már bizonyított: a Bartók Béla úton, egy olyan környéken nyitottak először, ahol kevés volt a minőségi falat - és még mindig ritka vendég (bár a legújabb kutatásaink szerint már egyre jobb a helyzet, hamarosan erről külön poszt is lesz). Azóta viszont megjelentek a Duna azonos oldalán, de északabbra. Itt már sűrűsödnek a minőségi falatok, a Kolosy tér környéke egyértelműen hatalmas változásokon ment keresztül az elmúlt években. Én viszont csak most jutottam el odáig, hogy kipróbáljam az új egységet. Ahová belépve, még jóval az ételek felszolgálása előtt csettintettem egyet a nyelvemmel. 

A Semmi Extra 2 ugyanis jól néz ki. Eléggé jól.

Az olyan hely, ahol elég asztal van, hogy mindig le tudj ülni, elég felszolgáló, hogy mindig tudj rendelni, kerthelyiség, nagy terek, kellemes környezet: ritkaság. Régi, Karcsikám-éttermek büszkélkedhetnek ilyen adottságokkal, csak ott meg a konyha rossz általában. Ritka az egyszerű, gyorskajákat is kínáló hely, ami így, komplexen áll a vendéglátáshoz.

Hadd emeljem ki az emeleti mosdók előtti VÁRÓ kialakítását. Hogy kanapén várhatod meg, míg a párod végez. Még olvasgathatsz is.

dsc02704.JPG

Hadd emeljem ki a beltéri (!) kerékpártárolót. 

dsc02671.JPG

Vagy a könyvtár-konyhát.

dsc02682.JPG

Hadd emeljem ki újra a kacsamájas burgert, ami továbbra is kitűnő, és csak az indokoltnál sokkal vastagabb és száraz bucival sikerült valamennyire elrontaniuk. Vagy a lepényt, ami viszont hibátlan volt, extra húsos verzióban.

Van egyébként a hamburger - wrap - tortilla vonalon túl komolyabb étlapjuk is, amin klasszikus magyaros fogások, gulyásleves, paprikás csirke, vadas, túrós csusza és hasonlók is találhatóak. Az egyszerűbb gyorskaják ezer és kétezer, a komolyabban kettő és háromezer forint között mozognak. 

És azt mondtam már, hogy jól néz ki a hely? Na.

Semmi Extra 2.
Cím: 1036 Budapest Lajos utca 46.
Nyitva: H-P 09:00 - 00:00, Szo-V 12:00 - 00:00

süti beállítások módosítása