English

Egy nap a városban

Budapesti lépcsőházak úgy, ahogy még nem láttad

szucsadam 2017 február 05.
Címkék: lépcsőház

Álovits Bálint budapesti lépcsőházakat fotóz. Meg tudom érteni, nekem is a szenvedélyem ez már vagy hat éve, a Budapest legszebb lépcsőházai sorozat először az Egy nap a városban blogon keltett a homlokzatok mögé bekukkantani vágyók körében érdeklődést, majd a felfedezés itt, Az én menő lakásom blogon folytatódott.

Bálint azonban nem úgy készít fotót, ahogyan én. Én ugyanis nem vagyok fotós, nem is értek hozzá, csak lehetőségeimhez képest próbálom megmutatni nektek azt a sokszínűséget, ami Budapesten tapasztalható, ahol egymás mellett simán besétálhatsz egy neobarokk, egy neoklasszicista, majd egy art deco lépcsőházba, látszólag hatalmas ugrásokat téve korok között, valójában nagyjából egyidős épületeket nézegetve. Bálint viszont pontosan tudja, hogyan tudja egyetlen kép átadni egy teljes lépcsőház izgalmát.

time_machine_02.jpg

Az az érzés, amikor először felpillantasz egy lépcsőházba, alulról, és látod, hogy ígéretes, és elfog a kincset találó ember izgalma, páratlan. És Bálint ezt a pillanatot kapta el, a szimmetriát vagy épp aszimmetriát, a plasztikus, szinte kézzel tapintható épületrészletet, amit úgy érzel, mintha megfoghatnál. Pedig óriási távolságokat fog át a lencse.

time_machine_06.jpg

Bálint fotóit nemrég átvette a Daily Mail, az Arch Daily és a Fubiz.net is, úgyhogy most már nemcsak mi látjuk a magyar főváros rejtett szépségeit, hanem mindenki rácsodálkozhat a különös formákra. Bálint 3 éve fogott neki a Bauhaus stílusú lépcsőházak fotózásába, most fejezte be a munkát. Gratulálunk, és köszönjük a képeket.

Íme az összes:

Fotók: Álovits Bálint

süti beállítások módosítása