English

Egy nap a városban

Házhoz jönnek a balatoni biohúsok

Magyarósi Csaba 2017 január 14.
Címkék: gasztro

Járosi Tamásékról ezen a blogon még nem sokat írtam, de a másikon, a balatonin már sokszor, mert igazi könyvekbe illő sztori az övék: nagyvárosi értelmiség úgy dönt, hogy nyom egy resetet, leköltözik vidékre és a kényelmes lakást, az éttermi vacsorát hajnali kelésre és földmunkára cseréli.

A filmek itt szoktak véget érni, a főszereplők boldogan, ölelkezve néznek bele a földek mögött lemenő Napba, zene, függöny.

nyl_4347.JPG

Tamásnak, feleségének azonban itt kezdődött a java, ha ugyanis nem állnak rendelkezésedre állami kapcsolatokon keresztül végtelen források és valóban minőségre törekszel, akkor ez a fajta életmód az egyik legkeményebb, amit választhatsz magadnak és Tamásék mögött aztán pokolian nehéz évek állnak, amikor sokszor volt kérdés, hogy tudják-e egyáltalán folytatni, illetve hogy hányszor lehet újrakezdeni. De a Fekete Bárány biogazdaság terményeit egyre lelkesebben kezdték el vásárolni a környék legjobb éttermei, óriási siker a mangalica és a saját alapanyagokra építő füredi Malackrumpli éttermük is tele van nyaranta vendégekkel.

A gazdaságról és a Malackrumpliról is készítettem nyáron videót:

A csavar a történetben, amiért bekerülhetett a történetük az Egy nap a városban blogba a házhozszállítás: amennyire tudom, ezt csak mostanában kezdték el, legalábbis én tavaly év végén kaptam az első hírlevelet, amiből kiderült, hogy hetente egyszer pénteken házhoz viszik a friss húsokat Budapestre. Most csak a húsokat, mert tavasztól nyilván jönnek a zöldségek is, viszont ha kell bármi egy mangalicából, azt már januárban is megrendelheted.

Rendelhetsz zsírt (1500/kg), kolbászt (2900/kg), hurkát (2200/kg), de olyat, amit egy napja vágtak, darált húsokat (2500/kg), szalonnát (2600/kg), tarját (4900/kg), karajt (4900/kg), és ezek persze nem olcsók, mert mondjuk kétszer többe kerülnek, mint amit a sarki hentesnél kapsz, viszont itt aztán szinte percre pontosan le tudod követni, ha akarod, hogy hol, milyen körülmények közt nőtt fel a mangalica, ami a részeket szolgáltatta, szóval a végeredmény sokkal egészségesebb, és sokkal finomabb, mint amit bárhol megkapsz Budapesten. Nekem épp tegnap jött meg a szállítmány, fotót nem sokat készítettem, de a videóban 10:22-nél kezdődik a vonatkozó rész:

dsc06599.jpg

A marketing és a technikai háttér most még elég kezdetleges, weblap nincs, hírlevél van, azt küldik ki szerdánként, ha bármilyen infót meg akartok tudni, szerintem ide írjatok, bár van esély arra, hogy a rendelés része még nem fog olajozottan működni, főleg, ha most sokan írtok egyszerre. Illetve időnként kerülnek fel infók a blogjukra is.

süti beállítások módosítása