English

Egy nap a városban

A legjobb párizsi reggelizők Budapesten: Á table

Magyarósi Csaba 2016 december 06.
Címkék: reggeli gasztro

Folytatódik a menő párizsi reggelizőhelyeket bemutató sorozatunk, ebben a részben az á table-re csapunk le. Ádám már írt erről a helyről a remek péksüteményei miatt, ezekre építve reggeliket is kínálnak, francia-kompatibilis üzemmódban.

Sőt, turbó franciában, ez a hely még jobban idézi meg Párizs szellemét, mint a korábban bemutatott Ambers, itt a legutolsó kis kép a falon is Párizs-kompatibilis, méghozzá a hagyományos vintage fajtából.

Ezt könnyű lett volna túltolni, de szerencsére jó ízléssel rendezték be a helyet, szóval megálltak még egy lépéssel a giccs előtt: épp csak annyi a hangulatfokozó elem, hogy a budapesti utcáról belépve is át tudj állni egy másik ritmusra és hangulatra.

Többször jártam már itt, mindig ugyanaz a nő volt a pult mellett, aki nem zavarba ejtően kedves, de nem is undok, inkább csak megvan a saját ritmusa, stílusa, ezzel tovább növelve a franciás hatást, ráadásul amikor harmadszor találkozol vele, már kimondottan örülsz, kicsit olyan, mintha hazamennél (amennyiben minden helyet, ahová legalább háromszor beteszed a lábad, az otthonodnak gondolsz).

A hely, zene, kiszolgálás rendben van, lássuk a fogásokat: hát azok valami csodálatosak.

dsc03725_1280.jpg

Ez a kis kacsamájas szendvicske a zsemlében ötcsillagos, kár, hogy akármennyit meg lehetne enni belőle:

dsc03729_1280.jpg

A mandulás croissant meg olyan jó, hogy sokszor csak emiatt beugrok napszaktól függetlenül és viszek magammal haza:

dsc03730_1280.jpg

De a fentieken túl még vagy harmincféle szendvicsük, péksütijük, eclair-jük van, meg a narancslevük és a kávéjuk is jó. Itt is 2-3 ezer forintért tudod degeszre reggelizni magad, ami persze drágább, mint egy parízeres zsömle, de sem minőségben, sem adagban nem érdemes összevetni a kettőt: hetente, vagy legalább havonta egyszer érdemes valami ilyesmi helyen kezdeni a napod, mert egy szuper reggeli után valahogy barátságosabbnak tűnik minden.

á table!
Budapest több helyszínén is

süti beállítások módosítása