English

Egy nap a városban

Állatkertet hozott a Duna Plazába a WWF!

simon mondja 2016 november 09.
Címkék: hirdető

Nem először olvasom, mégis mindig beleborzongok: az utóbbi negyven évben a gerinces állatfajok populációi 58 százalékkal, az édesvízi populációk 81 százalékkal csökkentek. A fajok pusztulásának jelenlegi mértéke a természetes folyamatok mintegy ezerszerese, aminek a hátterében emberi tevékenység áll - írja a WWF, akik természetesen szeretnék ezt a folyamatot megállítani.

Sőt. Olyan világot képzelnek el, ahol az ember harmóniában él a természettel, egy fenntartható kapcsolatban. Őrület, mi?

Idén 25 éves a WWF, ennek örömére pedig közös virtuális élményparkot indítottak el a Duna Plazával. Három hétig (november 2. és 20. között) tart az esemény, aminek során a veszélyeztetett fajokat mutatják be itt, mégpedig igen különös módon:

digitálisan!

Így fest egy kiállított állat mása, ha szabad szemmel nézzük:

wwf_duna_plaza_kiallitas_tigris.JPG

És így, ha egy erre a célra fejlesztett alkalmazás segítségével:

wwf.jpg

Több helyen is találunk olyan pontokat, ahol applikáció segítségével elevenedik meg az adott élőhelyhez köthető állat, sőt,  fotózkodhatunk is velük. iOS-re és Androidra is letölthető a Duna Plaza nevű alkalmazás, ami segít a virtuális túrában. Aki megnézte az összes állatot, a WWF panda boltnál megajándékozzák. 

wwf_panda_bolt-2.JPG

A következő három hétben minden 5.000 forintos vásárlás után 100 forintot adományoznak a WWF Magyarország javára, ha a fenti boltban regisztrálod a vásárlásod. A regisztrációval egyébként nyerhetünk is, 150.000 forint értékben Duna Plaza vásárlási utalványt, vagy 3 db 10.000 forint értékű WWF jótékonysági csomagot.

Olyan, mintha minket ajándékoznának meg, és nem mi az állatokat. Vagy tudjátok mit? Legyen így is, úgy is, egyszerre. 

Disclaimer: a WWF az Egy nap a városban blog hirdetője

süti beállítások módosítása