English

Egy nap a városban

Itt tartunk Hősök!

Magyarósi Csaba 2016 szeptember 23.
Címkék: város hőse

Tavaly ősz elején indítottuk el a Város Hőse projektet, lassan egy éve, itt az ideje, hogy megnézzük, hol tartunk, hány gyermeknek segítettünk, mennyi pénz folyt be.

Akik valamiért még mindig nem tudják, mi ez, azoknak egy mondatban: támogatod az éhező gyermekeket havi 3750/5000/7500 forinttal, cserébe kedvezménnyel ehetsz Budapest legmenőbb helyein, így a támogatásod összege hó végére visszakerül a tárcába és a gyerekek is jól laknak.

És a helyzet az, hogy az önjáró projekt a terveink szerint működik. Nem számoltuk még fel a gyermekéhezést, ahogy terveztük, attól nagyon messze vagyunk, de tettünk egy nagyon fontos lépést ebbe az irányba: az elmúlt hónapokban eddig több mint 15 millió forint gyűlt össze. Ez rengeteg pénz, ez közel kétezer havi élelem. Havi leosztásban így nőtt a támogatásból vett havi adagok mennyisége, persze mindegyik oszlopban benne van az előző havi teljes támogatás is:

varoshose2_001.jpeg

Ha arra vagytok kíváncsiak, hogy mi a megoszlása a befolyt pénznek, és a növekmény hogyan néz ki havi bontásban, akkor itt a másik grafikon:

varoshose1_001.jpeg

Jól látszik, hogy a folyamatos növekedés mellett főleg a 3750 forintos támogatások adják a bevétel legnagyobb részét, de nagyon sok pénz jött össze 5000 és 7500 forintos támogatásokból is annak ellenére, hogy ez a két mezőny valamivel soványabb: a nagyobb összeg ellensúlyozta a kisebb darabszámot. Nyáron volt ugyan egy kis megtorpanás a támogatások összegében, de ősztől várhatóan tovább növekszik a támogatható gyerekek száma, ha ti is úgy akarjátok.

A fenti összegek alapján elmondható, hogy augusztusban már havi szinten 208 gyermek étkezését tudjuk megoldani a programmal, ami elsőre talán nem tűnik hatalmas számnak, de képzeljetek el kétszáz éhező kisgyereket, akik nektek köszönhetően nem éheznek többé.

Hatalmas dolog ez!

Az első támogatások Kabára és Veszprémbe érkeztek, ezeken a településeken 60 gyermeket támogattunk, a következő körben Balatonfőkajár került be a projektbe, így elértük a 90 főt, és azóta több újabb települést is bevont a Gyermekétkeztetési Alapítvány, így összesen már stabilan több mint 180 főnek érkeznek meg az ételek Borsosberény, Diósjenő, Inárcs, Szendehely, Tiszabezdéd, Tiszaszentmárton, Tatárszentgyörgy és Dömsöd településeken melyek jellemzően a következők: sárgaborsó főzelék, babgulyás, paradicsomos húsgombóc, lencsefőzelék, zöldbabfőzelék pörkölttel, székelykáposzta, krumplifőzelék, pulykahús falatok zöldborsóval, rakott káposzta, lecsós tarhonya, töltött káposzta, illetve tésztát, tésztaszószt, száraz lencsét, babot,  is kapnak a gyerekek.

Igen, jól látjátok, mindig van egy kis különbség a befolyt összeg és a támogatott gyermekek száma között, erre azért van szükség, mert a GYEA nem akar olyan helyzetet teremteni, amelyikben bevonnak egy újabb települést és a következő hónapban egy átmeneti csökkenés miatt már meg is kell szüntetni a támogatást, de a különbség nem párolog el, az is odakerült étel formájában a gyermekekhez.

És az elmúlt hónapokban voltak események is, az egyik támogató étterem tulajdonosa, Wang mester például száz kisgyereket látott vendégül a Város Hőse program résztvevői közül:

És akkor a további tervek: rövidesen bekerül néhány újabb remek étterem a támogatói körbe, akikért már önmagában érdemes lenne csatlakozni a programhoz. Dolgozunk kicsit az appon is, hogy minél inkább kiszolgálja az igényeiteket. És most már elkezdenek befutni az appba a fotók a gyerekekről és az üzenetek is, mert végre atomstabilan üzemel az egész rendszer. Addig is itt tudjátok megnézni a legújabb rajzokat és írásokat, amiket nektek készítettek a gyerekek:

Köszönjük az elmúlt évet, óriási, amit véghezvittetek és legyen cél az, hogy év végére érezhetően kevesebb gyermek éhezik Magyarországon, mint most. Havonta 350-en már most is nagyon sokat tesztek ezért, de szóljatok minél több embernek és meséljétek el nekik, hogy miért jó Hősnek lenni.

Hajrá!

süti beállítások módosítása