English

Egy nap a városban

Butifarring: Barcelonai sztárstreetfood Budapesten

Magyarósi Csaba 2016 április 13.
Címkék: gasztro

A legfontosabb infók:

  • 1: A Butifarring Barcelona egyik kézműves gyorséttermi menősége
  • 2: Ez a hely nyitott egy éttermet Budapesten

Összeáll? A gasztronómiai Csomolungma Barcelona egyik kedvence Budapesten. Oké, talán túlzás, hogy a kedvence, de ismert és népszerű intézmény, ahol viszonylag alacsony árakon tudsz mindenféle botifarrát, katalán kolbászt enni hot-dog módra, szóval a cuccot péksüteménybe pakolják, meglocsolják szószokkal és Olé!

Az eredeti Butifarring néhány éve nyílt Barcelonában, azonnal közönségkedvenc lett, aztán idén januárban nyitottak egy új helyet, ezúttal már Budapesten, ahová kábé mindent otthonról hoztak: a Josper faszenes grill-kemence-kombótól egészen a spéci kolbászokig, legalábbis ezt mesélte a hely egyetlen alkalmazottja.

dsc01001_1280.jpg

dsc00986_1280.jpg

dsc00989_1280.jpg

Az árak meglepően jók, 990-1490-ig vannak a szendvicsek, a krumpli 590-be kerül, utóbbit kötelező rendelni, mindjárt elmondom, miért. Szóval kiválasztod, hogy milyen kolbásszal kéred, meg hogy milyen szószt kérsz bele, a cuccot összerakják, betolják a faszenes sütőbe és néhány perccel később megkapod ezt:

dsc00992_1280.jpg

Úr István!

A péksütemény pont jó, a kéksajtos kolbász benne viszont tényleg ötcsillagos és mindez nem valami tolakodó, mindent elnyomó szósszal, hanem egy teljesen barátságos aiolival van megöntözve, plusz egy kis rukolával megszórva.

dsc00994_1280.jpg

Ez talán a legkevésbé normasértő módon finom gyorskaja a városban, annyira harmonikusan remek, hogy azok is élvezik majd, akik valami spécire vágynak, de azok is, akik félnek a karakteres fogásoktól, ami a gyorskaják sajátja egyébként.

És ott van a főtt-sült krumpli, ami annyira ötcsillagosan jóra készül a kemencében, hogy semmiképp se hagyjátok ki.

dsc00999_1280.jpg

A Butifarring remekül világít rá arra, hogy egy hatalmas univerzum létezik a fagyasztott sült krumplin kívül, de még a friss sült krumplinál is vannak nagyobb izgalmak ebben a mezőnyben, ez például egy kis aiolival meglocsolva a szendviccsel konkurálóan jó fogás.

Butifarring Budapest
Múzeum körút 27.
06302693052
H-P: 12-20

süti beállítások módosítása