English

Egy nap a városban

Végre üzletet nyitott a családom kedvenc cukrászdája - Marangona

szucsadam 2015 október 14.

De még milyet!

Talán emlékeztek még rá, amikor a "Hajsza a nugát sarok után" című posztomban leírtam, micsoda nyomozó munka volt megtalálni a forrását annak a sütinek, amit itt vett mindig a sógornőm, Kati, mielőtt bezárt a pesterzsébeti cukrászda:

screen_shot_2015-10-14_at_10_47_47.png

Később az édesség felbukkant egy kispesti cukrászdában is, ahol felvilágosítottak, hogy a szállító a Marangona. Akiknek egyelőre nem volt saját üzletük, megrendelésre dolgoztak, a tortákat előre megbeszélt helyeken lehetett átvenni, a sütiket meg viszonteladók árulták.

Aztán nemrég felkerült ez a felirat, a Mechwart liget feletti névtelen, mégis imádnivaló téren, a Rózsadomb étterem helyén:

p1300247.JPG

p1300255_1.JPG

p1300254.JPG

p1300264.JPG

Ha már lúd, legyen kövér. Ezt gondolhatták, amikor ide pozicionálták a Marangonát - a minőség miatt persze teljesen jogosan -, ráadásul ekkora helyiségbe. A látványos molinókon a legcsajosabb cukrászdaként hivatkoznak magukra, ahol a szépség elsődleges fontosságú. És itt nem a látványos dekoltázzsal kiszolgáló fiatal hölgyre gondoltak nyilván, hanem arra, hogy szépek a sütemények, szépek a torták. És hogy a Facebookon is úgy kezdik a posztokat: "Csajok!". Ennek ellenére úgy éreztem, van keresnivalóm odabent nekem is.

Mutatom a szépségeket.

p1300262.JPG

p1300258.JPG

p1300260.JPG

Az ízekről annyit, hogy ha kikérsz három édességet, mint én, nem tudod, melyiket kanalazd, mert egyszerre akarnád az összeset. A pisztáciás-málnás egy csoda, ez lett a kedvencem a mély pisztácia ízzel és a virgonc málnával. A túrógombóc sütemény olyan, amilyen minden túrógombóc szeretne lenni: könnyed állag, sok krémesség, csak épp annyi "tészta" és grízes fedés, amennyi ahhoz kell, hogy ne szálljon fel a levegőbe. A bazsalikomos csokitorta minősége is rendkívüli, a csokoládés bevonat lágy, puha, az erős és fekete csokiízt pedig feldobja a fűszerezés. Hogy építő jellegű kritikát is megfogalmazzak: a narancsvirágos mák annyira édesre sikerült, hogy inkább volt cukor-, mint mákíze.

Egyébként a sütik könnyedek, sok különböző rétegből állnak össze, ami nagyon izgalmassá teszi őket. És persze itt kapható ezentúl a nugát sarok is, az újrapozicionálásnak és a beruházásnak köszönhetően az eddigi, viszonteladói 490 helyett 690 forintért. Minden süti 690, egyébként.

Természetesen továbbra is készítik a mesés tortákat, ezentúl itt, és később elfoglalják a maradék helyiségeket is, hogy újra nyisson itt egy étterem. Többet nem tudtam meg erről.

A sztori egyébként kísértetiesen hasonlít a Pékműhelyére. Józsi még a világtól elzártan készítette a kenyereit, kakaós csigáit, amikor egy kisboltban belefutottam a termékeibe. Később, amikor már kifejlesztette a technikáját annyira, hogy ki merjen állni a saját üzlettel, megtette, mára pedig már a negyedik bolt megnyitását készíti elő. Sok hely tűnik el a süllyesztőben, mert azt gondolják, hogy elég, ha kiforr a koncepció a századik, ezredik vásárló belépésekor. Ez a tudatos, kulisszák mögötti építkezés, még ha egyébként pénzhiány is az oka - nem tudom, itt mi volt -, nekem borzasztóan tetszik.

Gratulálunk a csapatnak. A szemközti KSH-s dolgozókat pedig most már nemcsak a szép, és nemrég felújított munkahelyük miatt irigylem.

Marangona gasztropont
Cím: 1022 Budapest, Bimbó u. 2.
Tel.: +36 1 315 0058
Nyitva: H-P 08:00 - 20:00, Szo-V 10:00 - 20:00

Töltsd le az App Store-ból alkalmazásunkat, a Városbant, ami mindig megmondja, hol van jó étterem a közeledben Budapesten, plusz még a gyermekéhezést is segíthetsz felszámolni vele úgy, hogy közben kedvezményesen fogyasztasz a város legjobb éttermeiben. Androidra ittWindows Phone-ra itt érhető el.

disclaimer: a helyre szokás szerint bejelentés nélkül mentünk, és a számlát saját zsebből fizettük. Kaptunk ugyan meghívást a ma esti VIP megnyitóra, amit ezúton köszönünk, de nem tudunk elmenni. Mi szeretünk inkább váratlanul érkezni:)