English

Egy nap a városban

Ez lett Budapest menőcukrászda-sarka - Desszert.Neked

szucsadam 2015 augusztus 10.

Nemrég írtam egy viszonylag új budapesti cukrászdáról, mint a trendiséget kimaxoló vállalkozásról, ahol majdnem mindenmentes édességeket is lehet kapni. Nem is rosszakat, sőt.

Aztán Évi rámszólt, hogy ha már ott jártam, miért nem ugrottam be végre a Desszert.Neked-be is, ott van mindjárt mellette, és már évekkel ezelőtt szólt nekem - még mielőtt ide költöztek volna -, hogy ki kell próbálni. Én meg nem próbáltam, bűnös hanyagság, szánombánom, miegymás.

Szóval. Hiánypótló jelleggel következzen a Desszert.Neked.

p1290263.JPG

p1290260.JPG

Ahogy belépsz, egy kicsit hátrahőkölsz. Nem túl barátságos a dizájn, egyrészt nagyon magas a plafon, amit különleges lámpákkal inkább kiemeltek, mint elrejtettek. A székek nagyon ötletesek, de valahogy semmi kedvünk ráülni, inkább nézegetnénk egy múzeumban, kiállítási darabként. Édességet nem egy ilyen helyen eszik az ember, inkább belehuppan valami otthonos hangulatba, és ott bűnöz.

A kiszolgálás azonban már kedves, hozzáértő, angolul is ugyanolyan folyékony, mint magyarul. Az édességek pedig istenien néznek ki, pont olyan érzésem van, mint Budán a Zazziban. És mivel ők nagy kedvenceim, és az itteni édességek méretben, tálalásban, ötletességben és árban is nagyjából megegyeznek az ottaniakkal, önkéntelenül is velük hasonlítottam össze a Desszert.Neked kínálatát.

p1290253.JPG

p1290251.JPG

Itt van mindjárt a Jardin nevű édesség, a Kert, ami fantasztikusan egyszerű trükkel teszi mindennél különlegesebbé a csokoládémorzsát:

p1290249.JPG

Van állandó, és mindig változó kínálat, el lehet kanyarodni a csokoládé, a gyümölcsök és a fűszeres fehér csokoládé felé. Van újraértelmezett flódni, almás pite, és van egy csomó név, amit inkább nem próbálsz meg kiejteni, csak rámutatsz.

"Tejcsokoládé-ropogós és málnamagos alapon étcsokoládé mousse, a közepén fehércsokoládé-ganache pisztácia darabokkal, tejcsokoládé glassage-ba burkolva"

- mondja az eladó, ahogy a Delgado édességre nézel.

"Feketeribizlis vajaslapon feketeribizli-mousse, kecskesajt zselével a közepén, csokibársonyba burkolva."

Ezt nem lehet kibírni. A desszertek külső kompozíciója, és szóbeli leírása egyaránt legalább olyan költemény, mint a József Attila összes.

p1290254.JPG

p1290256.JPG

p1290257.JPG

Megkóstolva azonban be kell látnunk, hogy nincs megmagyarázhatatlan varázslat. Ezek tisztességesen, ötletesen és jó érzékkel összeállított desszertek, amik valahogy nem okozzák azt az élményt, mint egy Zazzi. Egyszerűen csak nagyon jó édességek, 590-890 forintért.

A különleges a helyben, hogy a rendelhető tortáik szintén egyedi műalkotások. A dizájntortákhoz egy jellegzetes hangulatot, stílust esetleg jellemző hobbit lehet megadni, ez alapján készül egy személyre szabott dekoráció. Egy tűzoltónak készülő kisfiú például ezt kapta:

971597_619631741428387_2011407066_n.jpg

fotó: Facebook

Mi pedig nemrég egy hegymászás / jóga kombót kértünk, amire szintén csodás összeállítás készült.

img_9829_1.JPG

A töltelékek nem túl édesek, ennek ellenére - a jó minőségű alapanyagok miatt - ízletesek. Egy 20 szeletes darab 16 ezer forintba kerül, ami 800 forintos szeletárat jelent - ez a minőségi torták esetében már egy nagyjából megszokott árszínvonal.

Szóval a Desszert.Neked és a Naspolya Nassolda együtt, egymás mellett széles spektrumban képes lefedni a bulinegyed cukor- és cukormentes igényét. Jó kis sarok ez a Paulay - Káldy, el lehet tölteni itt mindig egy-egy lopott negyed órát. De azért nekem még mindig a Zazzi a kedvenc.

Desszert.Neked
Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede u. 17.
Nyitva: H-P 11:00 - 21:00, Sz - V 10:00 - 21:00

süti beállítások módosítása