English

Egy nap a városban

A leghedonistább palacsintám evör - Sziget vendéglő

szucsadam 2015 május 22.

A hosszú hétvége előtt egy kis vidéki kiruccanást ajánlunk nektek, ezúttal Gödöllő felé mutatunk egy helyet. Gödöllő ugye eleve jó célpont, ott van a Grassalkovich-kastély, meg a Máriabesnyői kegyhely hogy mást ne mondjak. Ha pedig továbbmegyünk hat kilométert, lehet lovagolni a domonyvölgyi lovardákban, vagy fürdeni a völgyben található tóban. Szigorúan ebben a sorrendben.

Mondjuk kinéztem az ablakon, ezen a hétvégén még ne fürödjetek.

Gödöllőn viszont van egy Karcsikám-stílusú étterem, becsületes, nagy adagokkal operáló konyhával, semmit ki nem spóroló mentalitással. Egyébként szörnyű helyen van, a főút mellett, úgyhogy a terasz elég zajos, odabent meg olajszag van, de hát semmi sem tökéletes. Ennek ellenére mindig rengeteg autó áll előtte az út két oldalán, ami szintén a jó helyek ismérve vidéken. Négy órakor is alig lehet parkolni itt, pedig akkor emberfia nem eszik általában semmit.

Viszont. Van óriáspalacsintájuk. Azt minden hedonista cukorimádónak ki kell próbálni.

p1280055.JPG

Nem kifinomult, nem elegáns. Nem kell figyelni a belga csoki és a bronte-i pisztácia találkozására, mert ilyen nincs, nincs szférák zenéje, nincs évtizedekig faragott tökéletesség. Tudjátok, mi van helyette? Töltelék, rengeteg töltelék, karamell, csokoládé, mogyoró, kókusz, tejszínhab, gyümölcsszósz, meg amit éppen kérsz. A fantázianevek ismert édességekre utalnak, de ettől nem kell megijedni: sem egészségesebb, sem egészségtelenebb nem lesz a palacsinta, ha épp Snickersnek nevezik, ha egyszer tele van karamellel, csokival és mogyoróval. Ugyanez igaz a túró rudisra is: túrókrém, mogyorókrém, csokiöntet, diabétusz.

img_9997.JPG

És ami nagy meglepetés volt nekem: a palacsinta mellé minden esetben egy szem földicseresznyét kapsz, és megszórják a tejszínhabot gránátalmamaggal. Ez pedig ritka figyelmesség egy ilyen kategóriájú helyen.

Egyébként 890 forint egy adag, és utána két napig rá sem bírsz nézni édesre. Jóllakni meg garantáltan jóllaksz. Ajánlott menü: bableves csülökkel, utána meg ez. A kettő együtt 1780 forint. (update: most látom, hogy hétfőn és csütörtökön minden féláron van, így olyankor csak 890 forint a kettő együtt)

p1280051.JPG

Sziget Vendéglő
Cím: 2100 Gödöllő, Szabadság út 139.
Nyitva:
H-Cs.:11.30-22.00
P-Sz.:11.30-23.00
Vas.: 11.30-22.00

süti beállítások módosítása