English

Egy nap a városban

Valami gyanús dolgot terveznek a város legmenőbb terével

Magyarósi Csaba 2015 január 14.
Címkék: városkép

Egy közelben lakótól tudtuk meg, hogy átalakítanák a város egyik leghangulatosabb terét, amit annak idején Ádámmal egymástól függetlenül fedeztünk fel, és amit pont egyszerre akartunk megmutatni a egymásnak.

- Én mutatom meg azt a szép teret, amit találtam!

- Nem, inkább én!

Aztán egyszerre mindketten megmutattuk ezt itt: 

2_6.jpg

3_6.jpg

4_4.jpg

Azóta már többször is írtunk a Kamermayer térről, éppen ezért kaptunk fel a fejünket, amikor egy, a téren lakó olvasónktól megtudtuk, hogy az önkormányzat jelentős átalakítást tervez, de

Nem Mondja El, Hogy Milyet.

Egyáltalán nem egyeztetnek a téren lakókkal, sőt, még kérésre sem hajlandók elárulni, hogy mire készülnek. Írtunk néhány hete egy levelet a kerületi főépítész irodavezetőjének (főépítész jelenleg nincs), de nem kaptunk választ. A munka halad, a tervek titkosak, egyszer majd váratlanul felvonul a brigád, aztán ledózerol és jól átalakít mindent. Persze benne van a pakliban, hogy a Kamermayer tér még tizenötször menőbb lesz, mint most, és hogy ami jelenleg jó benne, azt kiterjesztik arra a részre, ami most nem jó.

Lehet.

De a legutóbbi belvárosi önkormányzati felújításokból ítélve sokkal nagyobb esély van arra, hogy leraknak valami rettenetes térkövet, vagy egy új Száhel-övezetet alakítanak majd ki környéken. Nem tudjuk, senki sem tudja, és éppen ez a legnagyobb baj, hogy elzárják az információk egy izgalmas közügyben, mintha egyáltalán nem is tartozna ránk, vagy a téren lakókra, hogy mi lesz a Kamermayer sorsa.

Szóval pályázatot hirdetünk: küldj el egy képet arról, hogy szerinted mit akar csinálni az ötödik kerületi önkormányzat a térrel, ha egy mód van rá, politikamenteset. Ezt a fotót használd fel:

foto_2-4.JPG

Kedvcsinálónak készíttettünk néhány látványtervet Kovács KoPé Péterrel, akinek több kiállítása is volt már a csak a fejében létező Budapestről és tele van tök jó koncepciókkal a városról. Persze mi is írtunk róla.

Az első képen az építési vállalkozó a Sarlaccot bízza meg a kivitelezéssel:

teren-lyuk.jpg

A másodikra némi poszt-apokaliptikus hangulatot varázsolt a félig elsüllyedt Szabadság-szoborral:

teren-szobor.jpg

A harmadikon egy láva végez finom átalakítást az önkormányzat megbízásából:

teren-lava.jpg

És most rajtatok a sor! Készítsétek el a saját rém/álomképeteket, ha megoldható, politikát mellőzve (ha nem, nem). És ha nem sikerül olyan minőségben, mint KoPénak, semmit gond, imádjuk a South Park-vonalat is.

A sivatag, szomorú csermellyel című művet például már én csináltam:

333.jpg

A képeket erre a mailcímre küldjétek, a pályaművekből lesz szavazás, lesz majd zsűrizés, a főnyeremény meg egy kétszemélyes belépő a Gellért fürdőbe, ami kábé tízezer forintot ér, szóval megéri öt percig játszani a Photoshoppal.

Nyomj egy like-ot, ha te is fel akarod hívni a figyelmet arra, hogy ez így nem oké, és persze vedd elő a Paintet és kezdj el rajzolni, mert az jó!

süti beállítások módosítása