English

Egy nap a városban

A legjobb ajándékok karácsonyra 3.

Hirdető 2014 december 15.
Címkék: hirdetés hirdető

Ennek most már hagyománya van: karácsony előtt megkeres minket régi hirdetőnk, a Reflexshop, hogy nézzünk körül a boltjukban, hátha tudunk valamit írni, aztán néhány órával később, kiürített pénztárcával és játékokkal megpakolva hagyjuk el az üzletet, annyi érdekes dolgot találunk.

Mert olyan sok menő dolog van náluk, hogy kifejezetten kockázatos csak úgy nézelődni a Reflexshopban. Előbb-utóbb ugyanis találni fogsz valami 2-3 ezer forintos kis izét, amit képtelen vagy a boltban hagyni, ezen a ponton megtörik az ellenállásod, a következő olcsó terméket már felelőtlenebbül dobod a kosaradba, aztán fél órával később mindkét kezed tele lesz ajándékokkal.

A bolt ugyanis azért szenzációs, mert bent minden érdekes, ötletes, hasznos, akármit veszel le a polcokról, az telitalálat, szóval nem kell választás előtt azon görcsölnöd, hogy örül-e majd a játéknak az ajándékozott, vagy sem. Valószínűleg örülni fog.

Mondom, mik az idei év szenzációi: ördöglakatok. Fából, üvegből meg fémből készült szerkezetek, amik egy-egy történelmi vagy tudományos személyhez, eseményhez kötődnek, mint például Houdini, Hubble, Kepler vagy Nagy Sándor gordiuszi csomója. A legegyszerűbbet kértem, de már az ötből kétcsillagos játék is megoldhatatlan feladatnak tűnt az üzlet közepén. Szóval ha van olyan ismerősöd, akinek szeretnél elsőre zseniálisan jópofának tűnő, de aztán középtávon teljesen befordító, a társadalomról leválasztó ajándékot venni, szóval ha van valaki, akit egy ördögien gonosz terv keretei közt akarsz kivonni a forgalomból, akkor mindenképp válaszd a spéci ördöglakatokat:

Ezeknél valamivel kíméletesebbek a Spacerail nevű űrvasutak: ezek gumipályákból és elágazódásokból álló szerkezetek, amiket több nap alatt építesz föl, mert nagyon alaposan oda kell figyelni a pontos illesztésekre, valamint arra, hogy minden a megfelelő szögben álljon. Aztán ha kész, a rendszer már magától működik, egy csiga az égbe emeli a golyókat, ahonnan azok hullámvasútként gurulnak le az építmény aljáig, ott begyűjti őket a csiga és minden kezdődik elölről.

 

Jött új Powerball modell is, ez abban különbözik az alapverzióktól, hogy ha leejted, akkor sem sérül. Egyébként ugyanazt tudja, mint az elődök, megpróbálja kitépni magad a kezedből, te meg erősen markolod. A kis teniszlabda méretű girorszkóp 15000-es fordulatszámra felpörgetve 12 kilogramm súlynak felel meg. Remekül edzi az alkart, a kar izomzatát, az ízületeket, illetve a szorítás erősségét. Ideális ajándék teniszezőknek, squash játékosoknak, motorosoknak, golfozóknak, falmászóknak, de ami a legjobb, hogy szórakoztató.

dsc02346.JPG

Megjelent néhány Rubik-újdonság is, itt van egy a fogaskerekes szerkezet, amit ha egyszer szétszednék, sose tudnék újra összerakni, viszont a mechanikáját még hetek múlva is élvezettel figyelném:

 

És persze vannak olyan kockák, amik szerintem kizárólag a kocka darabokra szedésével és újbóli összerakásával rendezhetők sorba, kizárt dolog, hogy van ember, aki ezeket a páros számú, tehát állandó középpont nélküli kockákat ki tudná rakni (pedig van):

dsc02379.JPG

Ha felhúztad magad a fentiekkel, akkor az Intelligens Gyurmával állhatsz neki a stresszmentesítésnek. Ez a cucc ugye azért érdekes, mert elkezded gyúrni, amivel kiengeded a stresszt. De játék közben észreveszed, hogy ha hirtelen rántod meg, akkor már nem nyúlik, hanem törik. Ha meg földhöz vágod, akkor nem kenődik, mint a gyurma, hanem pattan, mint egy nagyon kemény labda. Ha a pedig ráütsz egy kalapáccsal, akkor meg törik, mint a porcelán. Létezik színjátszó, átlátszó, hőre színváltó, foszforeszkáló, csillámló, fémes, illetve mágneses változat is. Tök izgalmas, aki még nem találkozott vele, annak most van ultraibolyás kivitel, amire a mellé adott spéci fénytollal írni is lehet:

dsc02376.JPG

dsc02372.JPG

És végül a kedvenceim, a Marbushka játékok. Ezek a magyar fejlesztésű társasok annyira szépek, hogy ha tehetném, kizárólag ilyenekkel díszíteném ki a lányom szobáját. Persze nem teszem, egyrészt meg a Marbushka-darabok egyáltalán nem olcsók, másrészt meg azért, mert nagy mennyiségben azért már egy soft-Tim Burton filmet idéznek, de egy-egy darab mindig van a karácsonyfa alatt, annyira jó nézni őket.

dsc02343.JPG

dsc02380.JPG

dsc02382.JPG

dsc02392.JPG

dsc02386.JPG

Szóval ha nincs még karácsonyi ajándékötlet, nézd meg a partnerünk, a Reflexshop kínálatát, egycsapásra megoldódik a problémád.

Reflexshop Kft.
H-1067 Budapest
Eötvös utca 39.

Disclaimer: a Reflexshop a hirdetőnk, de az ott vett játékokért fizettünk.

süti beállítások módosítása