English

Egy nap a városban

Miért osztogatnak ingyen almát az Erzsébet téren?

szucsadam 2014 október 29.
Címkék: hirdető

Az Erzsébet téren ma reggel megjelent egy fura torony. Ez:

P1240641.JPG

Odamész, megnyomsz egy kapcsolót, kinyílik egy nyílás, és hozzáférsz egy toronnyi almához. Vehetsz belőle, eheted, dobálhatod, meg amit egy almával kell.

A Londoni Alma Naphoz hasonlóan ez egy budapesti változat, amit a Magyar Telekom szervez. Csak míg a londoni Borough Marketben például ezerféle almafajtát állítanak ki, addig Budapesten más módon közelítik meg az ünnepet: az Erzsébet téren egy 4,5 méter magas almaautomatát helyezték ki ma reggelre.

P1240646.JPG

P1240647.JPG

P1240645.JPG

Állítólag ez a világ legnagyobb almaautomatája, bár igazából senki nincs, akinek beható ismeretei lennének az almaautomaták méretéről, így ez végül is csak egy tipp. A lényeg, hogy az automatából bárki csapolhat magának egy almát, tök ingyen.

Több vidéki nagyvárosban, Pécsett, Győrben, Szegeden, Debrecenben is almahalmokat láthatnak az emberek, a Telekom ott is ingyen osztogatja a gyümölcsöt. Budapesten egészen október 31-ig van lehetőség a költség- és adómentes almafogyasztásra, vidéken csak egy napig, 29-ig osztogatnak.

Az egész mögött két szándékot fedezhetünk fel: egyrészt csütörtök éjjel (éjféltől) kezdi meg az iPhone 6 és iPhone 6 Plus forgalmazását a Telekom, így egy almás promóció mindig jól jön. Másrészt idén felvásárlási problémákkal küzdenek az almatermelők, így a cég jó érzékkel ezen a problémán is segít az osztással.

Szóval ha ingyen eszel almát, azzal segítesz a gazdákon. Meg nyerhetsz is.

Disclaimer: az Egy nap a városban blog hirdetője a Magyar Telekom

süti beállítások módosítása