English

Egy nap a városban

Szuper térképen minden jó kaja Budapesten

Magyarósi Csaba 2014 október 28.
Címkék: térkép gasztro

Vásári Andrással január óta levelezgetünk, akkor már kész volt az emberfeletti munka első felvonásával: annyi jó kajáldát, éttermet, streetfood-lukat gyűjtött össze Budapestről, amennyit csak lehetett, majd ezeket elhelyezte egy Google Maps térképen.

Ez volt a meló legsúlyosabb etapja, innen szinte már gyerekjáték volt rendes dizájnt és a használatot megkönnyítő gombokat adni a felülethez, mégis ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy a Foodmap a kedvenc mostanában megtalált szolgáltatásunk a magyar webről.

foodmap_mobile.png

A működése tök egyszerű: oldalt kategóriákra tudsz szűrni, ebben beállíthatod, hogy street foodot, édességet, piacot, pékárút, esetleg valamilyen felsőkategóriás éttermet keresel, de ha épp bio-, vagy paleokajára vágysz, arra is van megoldás.

Sőt, az ellátás módjára is szűkíthetsz: ha csak egy jó sunday brunch-ot ennél, esetleg reggeliznél, svédasztalos all you can eatre, esetleg vega konyhára vágysz, egyetlen kattintás és a térkép kizárólag a releváns helyeket listázza. Méghozzá a pozíciód alapján, látja, hogy hol vagy épp, és elsősorban a közeledben található helyeket dobja ki, de persze kizoomolhatsz az egész városba, sőt, útvonalat is tervezhetsz, hogy előre tudd, mennyit kell gyalogolni a hamburger és a desszert között.

foodmap2.png

foodmap1.png

A listázott helyekre bökve aztán előjön minden fontos infó: első oldalon a hely neve, címe, elérhetősége, utána egy vonatkozó teszt valamelyik blogról, ha van ilyen (tele van Egy nap a városbanos linkekkel, imádjuk), telefonszám, nyitvatartás, fizetési lehetőségek, minden van. Tényleg HATALMAS munka és tényleg nagy segítség.

Próbáljátok ki, nem áll semmiből, ingyenes, mentsétek le a mobilotokra is, és nem lesztek többé elveszve, ha valami jót akartok enni Budapesten: akármit, akárhol, a Foodmappel lesz rá megoldás.

 

süti beállítások módosítása