English

Egy nap a városban

Menő budapesti lakások: családi örökségből műterem aktokhoz

Magyarósi Csaba 2014 október 21.
Címkék: lakás

Niki hihetetlen lakást örökölt a nagyszüleitől: az 1927-ben átadott MÁV házban az első lakók még a dédszülei voltak, és mivel akkoriban a MÁV komoly rangot jelentett, nagyon jó munkát végeztek, odafigyeltek az anyaghasználattól az építési minőségen át mindenféle, ma már nehezen értelmezhető kifejezésre. Sőt, eredetileg bordó bársonyszőnyeg vezetett fel a lépcsőkön és az volt a liftben is.

Egy jó elosztású életteret hoztak létre, ami persze az elmúlt évtizedekben sokat vesztett az eredeti menőségéből: Niki előtt utoljára 1930-ban nyúltak hozzá komolyabban a lakás belsejéhez, szóval majdnem nyolcvan évnyi lelakástól kellett megszabadulni a munka kezdetén. De tegyük hozzá azt is, hogy a kégli a felújítás előtt sem nézett ki rettenetesen: oké, le volt pusztulva és a fürdőszoba tényleg úgy nézett ki, mint egy észak-koreai gyógyszerlabor, de mégis hangulatos, szerethető volt a tér itt a Millenáris park mellett.

Nikinek viszont nem erre, hanem egy műteremlakásra volt szüksége, ahol lehet ugyan élni, de ahol dolgozni is kell. Nagy terek kellenek, ezért 50 négyzetméteres szobát hozott létre kés kisebb szoba összenyitásából, így lett a cselédbejáróból teakonyha, a konyhából, átjáróból meg egy újabb szoba.

Budai ingatlan elado eloszoba kezmoso (elotte-utana) kicsi.jpg

Budai ingatlan elado furdoszoba (elotte-utana) kicsi.jpg

Budai ingatlan elado eloszoba (elotte-utana) belulrol.jpg

Budai ingatlan elado konyha (elotte-utana).jpg

Budai ingatlan elado eloszoba bejarat (elotte-utana) kicsi.jpg

Tereket nyitottak meg és falig lebontottak mindent. Vezetékek, csatorna, internet került a falakba. A szobarészben pedig felszedték a parkettát és meglepődve tapasztalták, hogy csak sitt található a parketta alatt, annak idején még ezzel szigeteltek. Jöhetett a munka legkevésbé vicces része, 290 zsák sittet lapátoltak ki és hordtak el, majd a BKV-val történt egyeztetések után (buszjárat van az utcában) elfoglalta egy betonkeverő a környéket, hogy egész nap ömölhessen a beton az ablakon át.

A legjobban mégis a fürdő átalakításánál szórakoztak, ahol a burkoló, miután megtudta, hogy a lakásban aktfotók is készülnek majd, megduplázott lelkesedéssel pakolta fel a csempéket.

A végeredmény egy nagyon tágas lakás lett, ami sokat megőrzött az alapkoncepcióból, lakásnak is jó, de tök jó műterem is egyben.

Ha te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Egy nap a városban blog új szolgáltatását, az Én menő lakásomat, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket. 

süti beállítások módosítása