English

Egy nap a városban

Agyeldobós szendvicsek, húslébe mártva - Meat & Sauce

szucsadam 2014 október 08.
Címkék: gasztro szendvics

Végre. A francba is, végre.

Annyi átlagos hely, újonnan nyíló, külsőségekben toplistás, a falatok színvonalában ásítóan unalmas hely kóstolása után (nem is írtam róluk persze), végre igazán tűzbe tudott hozni valami. A street food forradalom púpos gyerekei elkullogtak mellettem, de most itt egy jól átgondolt, alaposan kikísérletezett, és ami talán a legfontosabb: tehetséggel és elhivatottsággal operáló hely.

A Meat & Sauce a Nagymező utcában, a furcsa zenéjével és laziói vastagtésztás-tepsis pizzáival megáldott Pizzicával szemben nyitott néhány napja, azóta próbaüzemben működik. Én azért benéztem tegnap, amikor arra jártam, de nem vártam sokat. Szendvics, leves - azt hittem, aki ebben a műfajban megnyitja a századik helyet, az csak olyan lehet, mint az előtte lévő kilencvenkilenc.

De nem.

P1240023.JPG

P1230994.JPG

P1240019.JPG

Feltűnik a helyen a bejárattól balra lévő fali mosdó. Egy pillanatra elgondolkozunk rajta, aztán továbbmegyünk. Nemsokára rájövünk az értelmére.

A Meat & Sauce-ban kérhetsz egy alap szendvicset (marha, malac, kacsa, csirke, hal), és kérhetsz rá egy szabadon választott öntetet. Külön a "mít", külön a szósz. De ajánlatosabb a hely tulajdonosai által kikísérletezett párosításokat választani, sokat dolgoztak rajta, és fantasztikusak.

Valahogy így:

P1240007_1.JPG

A húsokat konfitálják vagy szuvidálják, először puhára dolgozva, majd darabjaira szétszedve, spéci szószban megáztatva. Ezt teszik a ciabattára, de a java még csak ezután jön. A marhahúsos szendvics esetén ez azt jelenti például, hogy egy kis citromos mustárt kap még a cucc, majd az egész szendvicset, úgy ahogy van, megmártják a húsléből és különféle fűszerekből kevert lében. Tocsog benne. Elképesztő.

P1240015.JPG

Hirtelen rájössz, miért van ott a fali csap. A szalvéta itt nem elég.

A malacos szendvicsben narancsos vörös curryt és friss koriandert tesznek, olyan ízhatásokat elérve, amikre egyáltalán nem számítasz egy szendvicsnél, meg egyáltalán sem. Kunyeráltam egy halpogácsát is, lazac-tőkehal-fűszer keveréke, amit zeller remoulade-dal fejelnek meg, ez is kiváló.

P1240011_1.JPG

P1230998.JPG

P1240012.JPG

A krumpli nem a legtökéletesebb kinézetre, erre fel is hívták a figyelmet, de ízre ez is remek. Harsány, mégis kicsit enyhíti a szendvicsek által robbantott ízgránátokat. Mintha az ízlelőbimbóim érzékenységét feltekerték volna 150 százalékra ezen a helyen.

A fenti képeken két fél szendvics látszik egyébként, a feles menü levessel vagy desszerttel 1200, levessel ÉS desszerttel 1500 forint (eleinte még bármelyik szendvicsből kérhető fél, később minden nap másik lesz a feles menüben). Az adagok egyébként sem nagyok, a krumpli és a desszert mérete is kisebb a megszokottnál. Először azért csak egy szendvicset kérjetek ki (vagy két felet), mert nekem pont elég volt az is. A fajsúlyos cuccból kevesebb is elég.

Borokat is kínálnak egyébként a helyen (papírpohárban, pozor), szívesen megmutatva a kedvenc hús-szósz-bor hármasaikat, ez is része az itteni élménynek.

Alig várom, hogy visszamenjek, és újabb összeállítást kóstoljak meg. Végre megint tudok rajongani egy új falatért.

Meat & Sauce
Cím:
1065 Budapest, Nagymező utca 34.
H-P 9:00 - 22:00,
Szo-V: 11:30-22:00

süti beállítások módosítása