English

Egy nap a városban

Megnyitották Provence-t a belvárosban: Vintage Garden

Magyarósi Csaba 2014 szeptember 22.
Címkék: gasztro

Mész, sétálgatsz a belvárosban, aztán váratlanul egy lakberendezési katalógusban találod magad, ahol még ehetsz is. Kábé ez a Vintage Garden.

Valamikor tavasszal nyitott a hely, azóta el akarok menni, nem azért, mert olyan szenzációsan jókat hallottam a konyhájáról (de rosszat se), hanem mert nem hittem el, hogy tényleg úgy néz ki, mint a fotókon. Pedig nézzétek: 

Egyértelmű, hogy elsősorban a hangulatra építenek, és bár a koncepció túl egységes, túl koherens ahhoz, hogy természetesnek tűnjön, pillanatok alatt úgy érzed magad, mintha valami pszichedelikus drog elfogyasztása után egy provence-i királylány kastélyába kerültél volna, ami azért egyetlen lépésnyire a húgyszagosan is szerethető romkocsmametropolisztól elég nagy eredmény. Mondom máshogy: a környezet megnyugtató, kellemes és lesz, aki annyira beleszeret, hogy soha többé nem akar majd visszatérni a valóságba. Nem én, de lesz olyan. Sőt, bőven lesz olyan, hiszen a hely majdnem mindig tele van, délután egykor már alig találsz asztalt, dél körül kell érkezned, hogy még olyan szabadon válogathass a helyek közt, ahogy az a fotókon is látszik.

A stílus folyton visszaköszön, nézd csak meg a poharat, amiben egészen korrekt limonádé van:

DSC07166.JPG

És odafigyelnek arra is, hogy a tányérok, illetve a tányérokra rakott tányérok, illetve a tányérokra rakott tányérokra rakott köretek is gusztusosak, szépek legyenek. Nézzétek csak ezt a rántott borjút krumplisalátával:

DSC07168.JPG

DSC07175.JPG

Jó hír az, hogy még az ízre is rendben volt a fogásnak. A krumplisaláta pont annyira savanykás, hogy autentikus legyen, nincs hülyére főzve, hogy pürének tűnjön és így együtt remekül megy a rántott húshoz, ami: remek panír, átlagos hús. A bunda tényleg jó, ropogós és puha egyszerre, ezt a hatást elég nehéz elérni, ráadásul az íze is kiemelkedik a mezőnyből, a húsról viszont utoljára jutott eszembe a borjú, inkább valamelyik felmenője, nem volt ugyanis elég omlós, puha. Adagra elég volt, és egészében véve finom is a fogás, legalábbis aznap, amikor teszteltem.

Vintage Garden 
Budapest, Dob utca 21
H-V: 11-24
06307906619

süti beállítások módosítása