English

Egy nap a városban

Ramen, Ramen, Ramenka

Magyarósi Csaba 2014 augusztus 25.
Címkék: gasztro

Utoljára jutna eszembe rament, szóval opcionálisan meleg és csípős levest enni a nyár közepén, na jó, végén, melegben inkább valami hummuszt, vagy hasonlót, de hát ugye a kötelesség, az irántatok érzett felelősségérzet, az elhivatottság és az éhség csak bevitt a nemrég nyílt Ramenkába.

Mázli.

DSC08004.JPG

DSC08003.JPG

Nézőpont kérdése, hogy a belső tér letisztult vagy olcsó, szerintem mindkettő, mármint sehol egy aranyozott stukkó vagy egy voluta, de ez nem árt a Ramenkának, tök szellős, tiszta a tér, és ez a tisztaság olyan asszociációkat kelt, minthogy biztos frissek az alapanyagok, meg minőségi a konyha, meg a többi.

És tényleg. Ez a ramenka, amit 1380-ért árulnak, ugyanis pont az egyben, amit a környezet sugall:

DSC07999.JPG

DSC08000.JPG

DSC07995.JPG

Csodálatos a kompozíció, a tányér, az alapanyagok elrendezése, a kanalak, evőeszközök, mind jól átgondoltak és összejátszanak. Persze ez az egész semmit se érne, ha a leves pocsék lenne, de nem az: tényleg minden nagyon friss benne, és ahogy a belsőépítészeti megoldások, úgy az alapanyagok is összejátszanak. Naná, hiszen magában a tészta, a sárgarépa, a metélphagyma, a babcsíra, a fafülgomba vagy a tojás nem valami izgalmas, de így együtt, a szenzációs húsleves alappal és az igazán kiváló sertés császárral már kiadják az egyik új kedvencemet a belvárosban.

Az adag hatalmas és finom, egy ramennel bőven jól laksz, elég központi helyen is van, próbáljátok ki, ha arra jártok, kockázatmentes.

Ramenka
Budapest, Kazinczy utca 9
06308343381
H-Szo: 11:30-22:00

süti beállítások módosítása