English

Egy nap a városban

Maxold ki a nyár végét autentikus kajával: Hummus Market

Magyarósi Csaba 2014 augusztus 23.
Címkék: gasztro

A gasztroforradalom fogalmam sincs, hányadik szakaszában megérkezett Budapestre a hummusz. Persze itt volt már évek óta, a Hummus Bar egy teljesen vállalható projekt, remek fogásokkal, de most kitört az étteremlánc keretei közül a fogás és megkezdte városhódító útját.

Fogalmam sincs, lehetne-e ennél patetikusabban írni a hummuszról. Remélem, nem.

Szóval néhány hete már belefutottam egy remek fogásba a Mazel Tovban, most meg nyílt egy hely a Gozsdu udvarban, ami annyira erre az egy ételre koncentrál, hogy konkrétan Hummus Marketnek hívják. És bár az alap mindig a hummusz, mindenféle izét kérhetsz a közepére a gombától a főtt csicseriborsón és a csirkecomb filén át a padlizsános, szezámkrémes, főtt tojásos arab salátáig.

DSC07990.JPG

DSC07973.JPG

DSC07974.JPG

Én gombát kértem:

DSC07983.JPG

DSC07977.JPG

Meg korianderes répasalátát:

DSC07986.JPG

És tök jó volt. Nem egy bonyolult étel, nincs rajta mit cifrázni, nem kell rossz alapanyagokat használni, aztán nem kell béna ötletekkel elrontani és kész is a remek nyári étel. Azért örülök az ilyesminek, mert a közel-keleten, ahonnan ez származik, jól tudják, hogy az embernek mit van kedve enni rekkenő hőségben. Itthon meg inkább a hidegre álltunk rá, azért olyan jó a disznótoros meg a töltött káposzta, vagy a gulyás. De nyár közepén semmi kedvünk ilyesmit enni, és a hamburger, vagy a girosz sem feltétlenül jön magától, viszont egy ilyen hideg, laktató tál pitával tunkolva, kellemes környezetben a legjobb gyorsan elfogyasztható étel, ami most így hirtelenjében eszembe jut.

És a Hummus Marketben tudják, hogyan kell jól elkészíteni. Fejenként kábé kétezerrel számoljatok itallal együtt.

Hummus Market
Budapest, Holló utca 10
0615805677
V-Sze: 12-24
Cs-Szo: 12-02

süti beállítások módosítása