English

Egy nap a városban

Itt a magyar gyorskaja: pörkölt a pitában!

Magyarósi Csaba 2014 július 29.
Címkék: gasztro

Van egy régi titkos tervem, amiből milliárdos leszek. Azért írom le most nektek, mert már tudom, hogy ha az elmúlt tíz évben nem kezdtem semmit az ŐRÜLETES ötlettel, akkor ezek után sem fogok. Nem ebből leszek milliárdos.

Szóval.

Zsemlecsó.

Érted: zsemle és lecsó. Berakod a kibelezett, spéci zsemlébe a lecsót és megeszed séta közben. Magyar gyorsétel. Hungarifood. Világsiker!

Azért írom ezt le, mert a Király utcában nyílt Pita Pest lényegében ugyanez, csak zsemle helyett pita az alap, lecsó helyett meg mondjuk a hortobágyi húsos palacsinta tölteléke, de attól még: magyaros gyorsétel. Hungarifood. Világsiker!

Lássuk csak: elég jó helyen, a bulinegyedben van, kellemes a berendezése, jók a pult körül kialakított ülőhelyek, és a fűszernövények: ezeknek még szerepük lesz.

DSC06498.JPG

DSC06499.JPG

DSC06497.JPG

DSC06502.JPG

DSC06501.JPG

A kínálat tök jó, a pita - az egyébként nem túl görögös, inkább az olcsó dönereseknél megszokott puffancs - minden esetben adott, ebbe kérhetsz csirkét, májast, malachúst, sajtot, burgerhúst, marhahúst, mindenféle zöldséget, curry-s csirkét, hortobányit és banános nutellát - és még bőven 1000 forint alatt vagyunk, a felsorolt modellek ára 7-800 forint körül mozog. És persze van a báránypörköltes pita 1500-ért, én azt kértem.

És így nézett ki:

DSC06510.JPG

DSC06512.JPG

És a célnak több, mint megfelelt. A pita tényleg nem a világ legjobbja, de a belepakolt báránypörkölt szaftos, omlós, jó fűszeres, és bőséges, nem is nagyon maradtam éhes utána. Még a pita alsó rejtett kis zsebeibe is jutott, tökéletesen vállalható éjszakai lerészegedős kaja ez.

DSC06516.JPG

Ahogy a hortobányis is oké volt, igazából csak a petrezselymet hiányoltuk belőle, alig jutott a tetejére, pedig nagyon illett hozzá, de amikor szóvá tettük, azt válaszolták, hogy nyugodtan használjuk a fűszernövényeket, azért vannak a pulton. Szóval megtöltöttük petrezselyemmel a pitát és boldogok voltunk.

DSC06514.JPG

DSC06515.JPG

Nem voltak túl nagy elvárásaink a Pita Pesttel kapcsolatban, de kellemesen csalódtunk a hangulatban, az árakban és az ételek minőségében is. Nyugodtan próbáljátok ki, kockázatmentes.

Pita Pest
Budapest, Király utca 8.
H-Sz: 11-00
Cs: 11-02
P-Sz: 11-03
V: 11-20

süti beállítások módosítása