English

Egy nap a városban

Orbit Gasztro Sikerdíj - Zseb Cafe

szucsadam 2014 július 25.
Címkék: gasztro hirdető

Mint tegnap is írtuk, az Orbit kérésére kipróbálunk öt helyet: az Orbit Gasztro Sikerdíj közönségszavazatai alapján a legjobbnak választott gasztrovállalkozásokat mi is megnézzük, és értékeljük itt, a blogon. Tulajdonképpen az a feladatunk, ami máskor is: kipróbálunk új helyeket, keressük a város legjobb arcát. A különbség, hogy most azt is megírjuk, ha az adott versenyző esetleg nem nyerte el a tetszésünket, hiszen értékelnünk, pontoznunk kell az alapján, hogy milyen élményeket szereztünk ott.

A Zseb Cafe Budán, a Fazekas és a Vitéz utca sarkán található, a Margit körút és a Csalogány utca forgalma közt félúton, békés madárcsicsergés közepén. Ideális egy ilyen elvarázsolt helynek.

P1220290.JPG

Mert ez tényleg egy különös kis kávézó. Hogy mást ne mondjak, a galérián két időzónát is feltüntettek a falon, Budáét és Pestét:

P1220286.JPG

Meg az egész olyan tüchtig a maga öregapós módján:

P1220287.JPG

P1220270.JPG

Persze látható, hogy az egészet nagyon kevésből hozták össze: a székek ősrégi, kiült darabok, a járólapok töredezettek és és kilátszik alóla a beton, a falon helyenként díszítőelemként egy kiöregedett kínai Tetris lóg, a polcon három kilónyi antikváriumos könyv, foltos lapokkal.

Meg a második képen látható nercbunda, ami sehogy sem hagyott nyugodni. A kellőnél élénkebb fantáziámmal elképzeltem a hölgyet, aki az egyik télen itt felejtette, kisétált a hóesésbe, és egy taxit leintve a reptérre hajtatott, felszállt az első, Afrika felé tartó járatra, és azóta ott szürcsöli a koktélokat Humphrey Bogart szellemével Casablancában.

A hely Illy kávét készít, papírtasakon át szűrve, nem hagy maradandó élményt a dolog, de az átlagosnál feltétlenül jobb az élmény. A répatortát egy “szemben lakó lány” készíti, édes, kedves süti, de semmi extra. A csokis banánturmix pont olyan, mintha otthon készítenéd magadnak (ami lehet bók is), az egyetlen különlegesség a “tej nélküli turmix” volt: gyümölcslevet kevernek gyümölccsel, olyan arányban, hogy azért majdnem megálljon benne a szívószál. Tulajdonképpen smoothie, álnéven. Jópofa cucc, de ennek ellenére sem tudnék rámutatni semmire, amiben a hely tulajdonosa megpróbálna kiemelkedni a többiek közül.

P1220289.JPG

P1220284.JPG

P1220288.JPG

Az eladó srác kedves, de nem viszi túlzásba a pörgést. Mellette, a göngyölegekre rádobva ott figyel egy longboard, mellette egy műanyag uzi lóg, és egy farsangi álarc. Na jó, ilyen összeállítást máshol nem látni, ebben tényleg megvan az egyediség.

Fura egy hely. Nem hiszem, hogy valaha visszamegyek, de Budapest sokszínűségében ott a helye.

  • étel/ital: 5/3
  • dizájn: 5/3
  • hangulat: 5/2
  • potenciál: 5/1
  • átlag: 5/2

Disclaimer: az Orbit az Egy nap a városban hirdetője

süti beállítások módosítása