English

Egy nap a városban

Zseniális hamburgerező Budán - Burger’s Bar

szucsadam 2014 július 21.

A Kolosy tér környékét mindig szerettem. Egyrészt a Bécsi út ide eső szakaszának már-már egységes, “egyszintes plusz tetőtér” házakból álló látképe szerethető, ráadásul nemrég fel is újították, a Csemete utcát pedig átadták a gyalogosoknak, amitől még jobb lett errefelé sétálgatni.

P1220251.JPG

Arról nem is beszélve, hogy két nagy gasztronómiai élmény vár itt minket egymástól alig néhány kenguruugrásra: az Okuyama no Sushiban a japán konyha szerelmesei találnak zseniális falatokat, a Zazziban meg az édességből csinálnak meg-kér-dő-jel-ez-he-tet-len művészetet.

És ne feledjük, tavaly óta itt van Puskás is, ahogy a gyerekekkel játszik, szóval most már művészi látványosság is akad.

P1220254.JPG

A Csemete utca felújítása egyébként nagyon jót tett az itteni üzlethelyiségekkel, megjelentek új, láthatóan nagy ambíciókkal bíró helyek, egy “közösségi és gasztrotér”, akármit is jelentsen ez, meg a Burger’s Bar. Egy hamburgerező.

P1220242.JPG

P1220237.JPG

Már megint egy hamburgerező, gondolhatnánk, de a Burger’s Bar tényleg nagyot gurított, egy jól kitalált hely. Egyrészt 120, 160 és 200 grammos húspogácsa közül lehet választani, nagyjából úgy, ahogy a XI. kerületi Magic Burgerben. Így biztosan annyit kapsz, amennyi neked elég, nekem a 160 grammos már picit sok is volt, de azért betoltam:

P1220245.JPG

P1220246.JPG

P1220249.JPG

Másrészt teljesen egyedi alapanyagokkal kérheted a burgeredet, kialakíthatod a saját ízlésednek megfelelő összetevőket. Többféle zsemle (sima, szezámmagos, balkán buci vagy ciabatta), feltét és szósz közül választhatsz, akár te lehetsz az első, aki füstölt gomolyás-tükörtöjásos-habanerós burgert eszik. Hogy miért, ne kérdezd, de te lehetsz az első.

Ebből is következik, hogy a Burger’s Bar nem egy kifinomult, a hús és a zsemle összhangjára összpontosító hely, ahogy mondjuk a Ring, ahol Takács Lajos mottója az irányadó a mai napig: “a jó hamburger csupán egy kitűnő zsömle és egy remek húspogácsa, hogy az ember mivel ‹rontja el›, az már az ő dolga”. Itt inkább a Magic Burger vonalat tartják életben, az intenzív fűszerezésű húspogácsát, erős ízű szószokkal megrakva, még az alap hamburgerbe is sült hagymakarikákat pakolva.

Ami alapvetően nem baj. Az alapanyagok jók voltak, a zsemle jól tartotta magát, és passzolt az összképhez, és az egész egy izmos, megtermett, finomkodást nem ismerő burgert varázsolt a kezünkbe. A sült krumpli nagyon jól ment mellé, ez erőteljesen megsütötték, a héját rajtahagyták, hogy passzoljon a hedonista összképhez. Mindezt a legjobb egy házi málnaszörppel leöblíteni, én egy litert leküldtem mellé a fűszerezés miatt, de megérte.

P1220240.JPG

A hamburger ára még éppen rendben van, 1240-ért már kapunk egy S-es Klasszikus burgert, de ha elmerészkedünk különleges irányokba, eggyel nagyobb húspogácsával, és egy menüt kérünk krumplival-üdítővel, akkor könnyen 2000 forint felett találjuk magunkat.

A Burger’s Bar nagyon jó helyen indult, és jó koncepcióval, szeretni fogják az emberek. Sőt, szeretik: tele volt, amikor én ott voltam kora délután. Nem csak hamburgerrel támadnak, cajun fogásokkal is próbálkoznak, szóval izgalmakat is találunk itt bőven.

A Kolosy tér láthatóan egy új gócpont lesz, ahol mostantól valóban lehet sétálgatni, nézelődni, és sokkal több lesz a jelentése, mint a Lajos utca - Szépvölgyi út forgalmának metszéspontja, ahol mellesleg üzletek is vannak. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan a konkurencia is jelentkezik, és a streetfood-mozgalom prófétákat talál itt is.

Burger's Bar
Cím: 1036 Budapest, Csemete utca 10.
Nyitva: hétfőtől vasárnapig 11:00 - éjfélig

süti beállítások módosítása