English

Egy nap a városban

Megújult a Hold utcai Vásárcsarnok, és új nevet kapott - Belvárosi Piac

szucsadam 2014 április 30.

Hirdetőnk a Belvárosi Piac. Akinek a név alapján nem rémlik: ez a megújult Hold utcai Vásárcsarnok új neve. A szervezők saját szavaikkal így adtak hírt a megújulásról, és annak céljairól:

Megújult a Hold utcai Vásárcsarnok, és Belvárosi Piac néven működik tovább. A korszerűsítés célja, hogy elősegítsék a vidéki és tanyasi termelők termékeinek piacra jutását, valamint hogy a kerületi lakosok friss, garantáltan jó minőségű, magyar termékekhez juthassanak Belváros szívében.

vcs8.jpeg

Az V. kerület már régóta a főváros egyik leginnovatívabb területe, így a tanyasi termékeket a vásárlókhoz eljuttató, megújult Belvárosi Piac tökéletesen illeszkedik a kerület évek óta alkalmazott stratégiájához.

A korszerűsítéssel nemcsak a csarnok újult meg, hanem egy új turisztikai látványossággal is gazdagodott Belváros. Felújították a piac árusító helyeit, az alsó szinten teljesen kicserélték a padlózatot, valamint vakvezető sávok is helyet kaptak. A bejáratoknál Braille írással készült térkép és információs táblák is segítik a gyengénlátók tájékozódását, emellett a Vadász utca felőli részén egy új akadálymentes mosdó és babapelenkázó is épült, amely a mozgássérültek és a kisgyermekes anyukák számára biztosít komfortosabb környezetet.

Megteremtették a lehetőségét annak, hogy a földszintről minden étterem és kiszolgáló egység a galériára költözhessen, a felső szinten pedig számos új üzletet alakítottak ki, amelyek elsősorban étterem céljára készültek. Így a földszint megőrizheti klasszikus piaci funkcióját, hangulatát, és mint ahogy az számos európai városban szokás, a Belvárosi Piacon is a felső szinten kapnak helyet a melegkonyhás szolgáltatók.

15.jpeg

4.jpeg

A modernebb, tágasabb és európai fővároshoz méltó csarnok közepén két, egyenként 100 négyzetméteres termelői piacot alakítottak ki, ahol összesen 50 termelő tudja egyszerre bemutatni termékeit. A műemlékvédelmi előírások figyelembevételével a felújítás során újrafestették a vásárcsarnok pavilonjait is, amelyeket az eredeti, XIX. századi állapotukban őriztek meg.

A Belvárosi Piac felvirágoztatásában a jövőben egyszerre szánnak majd szerepet a kultúrának és a hagyományok megőrzésének is. Az újragondolt profilú piac széles rétegek számára kínál majd élhető vásárló- és kultúraközvetítő teret, valamint elérhető gasztronómiai élményt.

Az új piac célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a belvárosi lakosokat és a tanyasi termékeket előállító termelőket. Itt sokkal közvetlenebb lehet a kapcsolat eladó és vevő között, hiszen a vásárlók közvetlenül a termelővel találkozhatnak, megbizonyosodhatnak a termék minőségéről, eredetéről, és azonnal visszajelzést is adhatnak a gazdáknak. A Belvárosi Piac tehát egy új, közvetlen találkozóhely vidék és város között, és nem utolsó sorban a turisták számára is üde színfolt lehet.

13.jpeg

Az új Belvárosi Piacon megtalálható termékek nem utaznak napokat, frissek és ellenőrzött forrásból származnak. Ezt segíti elő az a minőségbiztosítási rendszer is, amely garantálja, hogy itt csak valódi, termelői termék kerül majd a vásárlók kezébe.

A megújult Belvárosi Piac hétfőtől szombatig reggel 6:30-tól várja a minőségi vidéki ízek után vágyó Belvárosiakat!

Várják azon termelők jelentkezését is, akik szívesen ajánlanák árujukat a nagyközönségnek a Belvárosi Piacon! Jelentkezni lehet a 061 327-7450 vagy a 061 473-1526 telefonszámon, illetve közvetlenül a piacon, az V. kerület, Hold utca 13. szám alatt!

Április 30-án reggel 8-tól pedig megrendezik a Belváros Együtt Kávézik programot, amelynek lényege, hogy mindenkinek hoznia kell kedvenc kávéscsészéjét cserébe egy forró kávét kap a szervezőktől ajándékba. Az együttkávézásra reggel 8-tól várnak mindenkit.

süti beállítások módosítása