English

Egy nap a városban

Egy nap Brüsszelben

Magyarósi Csaba 2014 április 17.

Tovább folytatjuk a világváros egy nap alatt-sorozatunkat, Róma, Párizs, London, Bécs, München, Amszterdam, Dublin és sok már város után most Brüsszelbe látogattunk el. A Brussels Airlines ugyanis mostantól olcsón is árul olyan jegyeket, amikkel a kora reggeli órákban tudsz kiutazni a városba (6:30-kor indul a gép), az estiben meg haza (20:50), így egy kis szerencsével már a Grand Place környékén tudsz reggelizni és még Brüsszelben vacsorázol hazaindulás előtt. És az oda-vissza út megvan 40 ezer forintból, ami viccesen alacsony összeg, főleg egy nem fapados légitársaságtól.

Brüsszelről tudni kell, hogy amennyire híres, annyira bájosan kicsi, szóval egy nap alatt jó közelítéssel, szoros programmal meg is járható. Éppen ezért most nem hagyományos cikket írtunk a túrából, mert elég könnyű összelegózni, hogy mit kell 24 óra alatt megnézni (majdnem mindent), inkább egy gasztrotúrárát szerveztünk, és miközben áthúztuk magunkat egyik kajálós helyszínről a másikra, felvettük kamerával az arcunkat és a nevezetességeket.

Bruxelles.jpg

Aki csak a kötelező látnivalókra kíváncsi, itt talál egy összeállítást, de jó közelítéssel a Grand Place nevű csodálatos gótikus-barokk főtér, a pisilő kisfiú, a királyi palota, a Place du Sablon nevű csokoládémennyország, a Magritte múzeum (heló Robi) és az ezek közti útvonalak lehetnek az érdekesek. Az összeköttetés a reptér és a belváros közt kábé 15 perc vonattal és 15 euró oda-vissza, aki nem akar sokat költeni kajára, de autentikus ízekre vágyik, az egyen sült krumplit majonézzel, a helyieknek ez igazi nemzeti fogás.

És akkor az őrületes gasztrotúránk, amiért kattintottál:

 

A videóban szereplő helyek:

Ebéd - Les Brigittines 
Csoki: Laurent Gerbaud 
Sörfőzde: Brasserie Cantillon 
Kocsma: Moeder Lambic Fontainas 

 

süti beállítások módosítása