English

Egy nap a városban

Sonkapult: sonka délben, este és REGGEL!

Magyarósi Csaba 2013 november 11.

update: a hely átmenetileg bezárt, de hamarosan újranyit. Érdemes csekkolni a Facebook oldalukat.

Tök jó, hogy a város tele van reggelizőkkel, de ezek közül sok csak 9-kor vagy 10-kor nyit. Akkor meg már mindenki dolgozik, iskolában van, ezer okod lehet arra, hogy miért nem tudsz beülni kajálni. A Sonkapult egyik legfontosabb állítása pont ez: nyolctól nyitva van, szóval munkába menet még pont be tudsz ugrani reggelizni egyet.

De ha később ennél, az se gond: a sonkákat késő délutánig, bizonyos napokon meg éjfélig kóstolgathatod, szünet nélkül.

A hely hangulata nagyon jó, tele van régiségekkel, kuriózumnak számító sonkaszeletelővel, egy növényként ablakba állított olasz robogóval, szerethető az egész. De legjobb csütörtök este jönni, amikor a hagyományos szendvicsek mellett vannak sonkafalatkák is, sokkal többfélét ehetsz ilyenkor ugyanannyi pénzből, és előfordul, hogy tele van a hely, még az utcán is a sonkát eszik, mediterrán hangulata van ilyenkor a környéknek.

PA240093.JPG

Persze nyugisabb napszakokban sem kell kétségbe esni, és választék mindig van bőven:

PA240085.JPG

Az alapanyagok jók, szépen válogatják össze őket, majd az egész szendvicset megsütik, és egy rajzlapon tálalják, azt is jót tesz a hangulatnak:

PA240091.JPG

A végeredmény finom. Kicsit talán tolakodó az egyébként jó baguette, az észak-olasz sonka íze elveszik mellette, inkább csak az olajbogyót és a szárított paradicsomot éreztem ki mellőle, de az egész, így egyben, finom.

Reggelizni, vagy belvárosi ivás előtt, esetleg közben meg különösen ajánlott.

Sonkapult
Budapest, Rumbach Sebestyén utca 7
H-Sz: 8-18
Cs-P: 8-24
Szo: 10-24
Tel: 06307131958

süti beállítások módosítása