English

Egy nap a városban

Rákoskeresztúri autóbusz folyosó: holnap nyílt nap és lakossági fórum

Hirdető 2013 október 29.

Hirdetőnk Budapest Főváros Önkormányzata, akik holnap nyílt nappal készülnek a Rákoskeresztúri autóbusz folyosó kialakítása kapcsán.

Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Közlekedési Központ nyílt napot szervez holnapra annak kapcsán, hogy hamarosan könnyebbé és egyszerűbbé válik a közlekedés Rákoskeresztúr városközpont és az Örs vezér tere között. Az 1,2 milliárd forint összköltségű beruházás fontos a helyieknek, sőt az agglomerációs forgalom egy részére is hatással lesz: csúcsidőben a menetidő akár a harmadával is csökkenhet ezen a szakaszon.

terkep3_.jpg

Holnapra tehát ennek szerveznek egy kis ünnepséget és tájékoztató eseményt, ahová várják az érintett kerületek lakosait, és mindenkit, aki szeretne egy próbakört tenni nosztalgia Ikarusokkal az új szakaszon. Utcazene is lesz, a fülünknek is kedveznek a szervezők.

Nyílt nap: 2013. október 30. szerda, 13:30-17:00
Helyszín: Rákoskeresztúr – Fő tér

Programok

Az ingyenes nosztalgia buszos túra indulási időpontjai (a fenti szakaszon közlekednek): 14:00 15:00 16:00 17:00

13:30-16:30 között folyamatosan, óránként váltakozva különböző akusztikus zenei formációk lépnek fel

Lakossági fórumot is tartanak, itt az érdeklődők egy rakás érdekességet megtudhatnak a fejlesztésről, és feltehetik a kérdéseiket a projekt kivitelezőitől.

Lakossági fórum: 2013. október 30. szerda, 18:00
Helyszín: Rákoskeresztúr – Fő tér, Főtér Caffé

A fejlesztés főbb eredményei:

  • Közel 3,4 km buszsáv vagy külön autóbusz-útpálya Rákoskeresztúr városközpont és az Örs vezér tere között, a Fehér út–Jászberényi út–Pesti út útvonalon
  • 11 jelzőlámpás csomóponton történt beavatkozás, olyan jelzőlámpa programok kerültek bevezetésre, amelyek a közforgalmú járművek haladását előnyben részesítik. Kiemelt jelentőségű a Jászberényi út – Kozma utca csomópont, ahol az autóbusz tilos jelzés nélkül tud áthaladni a csomóponton.
  • Az akadálymentesítés érdekében 20 buszmegállót átépítettek, süllyesztett szegélyeket és vakvezető burkolati elemeket hoztak létre, a várakozó utasok számára utasvárókat, menetrendi tájékoztató oszlopokat helyeztek ki.
  • Az autóbusz-folyosó jogtalan használatának megelőzésére vezeték nélküli kamerás védelmi rendszert építettek ki

További információ az ingyenesen hívható zöld számon: 06-80-205-158

süti beállítások módosítása