English

Egy nap a városban

Egy amerikai mondja el, miért imádja Budapestet

Magyarósi Csaba 2013 szeptember 12.

Ezt a videót már augusztus legelején megkaptuk (köszi Andris), de aztán elfelejtettük publikálni, pedig nagyon szeretjük: egy clevelandi srác, Michael Globits mondja el benne, hogy miért szereti Budapestet.

Screen Shot 2013-09-12 at 10.12.40 AM.png

Michael néhány éve érkezett hozzánk és csak egy rövid ideig akart maradni, de nálunk ragadt, annyira megtetszett neki a város. Persze vannak ezzel még így néhányan, de ő egy lépéssel tovább ment: videót készített a kedvenc budapesti élményeiről, és ugyan van néhány apró tévedés az elhangzó információkban (nem a Bazilika a legrégebbi templom Budapesten, és azért nemcsak B-betűvel kezdődő városok vannak Európában), alapvetően költségvetés nélkül képes arra, amire a több tízmilliós országimázs filmek legtöbbször nem: úgy mutatja be a várost, hogy a legtöbb 20-30 éves európai fiatalnak megjöjjön a kedve az utazáshoz.

A videó az Euronews-on is megjelent, a cikkből kiderül, hogy az elkészítésben barátok vettek részt, lényegében ingyen, és már több, mint 220 ezren nézték meg Youtube-on. Ahol persze néhány véglénynél elszakadt a cérna, amiért Michael nem néptáncosokat, hanem romkocsmákat mutogat, de velük tényleg nem kell foglalkozni.

Thank You Michael!

süti beállítások módosítása