English

Egy nap a városban

Olasz ott, ahol nem számítanál rá: Pasta al Lago

Tészta a tónál. Így fordítottam magamban nulla olasz tudással ezt a nevet. Jól hangzott. Azóta persze a Google Translate kijavított, hogy az Pasta sul Lago lenne, úgyhogy aki nem beszél olaszul, az ne is olvasson olaszul.

Na mindegy.

Akkor a találós kérdés: hol lehet tó mellett tésztát enni Budapesten? Így van, a városligeti csónakázó tónál.

Pár hete jelent meg egy posztom, amiben a Vajdahunyadvár - csónakázó tó környékének fejlesztéséért kiáltottam. Azóta két ígéretes körülménnyel találkoztam. Az egyik, hogy a moziban a film előtt a Tópart Budapest reklámját néztem végig, amiben megpróbálják átadni a Városliget hangulatát, szaftostul, mindenestül. Vagyis elindult egy tudatos és pénzt sem sajnáló marketingtevékenység, most már csak az Olof Palme sétány vonalából kell egy kicsit kimozdulni, aktivizálódni, rendezvényszervezni, és akkor nem lesz gond. Kitisztítani a vizet, felszedni az esőre büdösödő járdaborítást satöbbi.

P1170285.JPG

A másik kellemes meglepetés volt a Pasta al Lago, hogy végre a tárgyra térjek. Ez a Városligeti Műjégpálya épületének nagyjából a közepén nyitott most augusztusban, olaszos gyorsbüfé, pastákkal, pizzákkal, tiramisukkal. Első ránézésre máris szimpatikus, hiszen:

- tiszta és szép az üzlet
- nem vitték túlzásba a választékot
- nem vitték túlzásba az árakat

P1170295.JPG

És egyébként a kiszolgálás is tök rendben van, persze tegyük hozzá, hogy még nem szolgálhattak ki annyi embert, hogy elmenjen a kedvük a mosolygástól. Ha jól csinálják, nem is megy el soha.

Szóval: három pasta, egy zöldséges, egy carbonara (tejszínes alapú csirkehúsos) és egy bolognai (darált húsos) tészta. Három pizza, margaréta, szalámis, sonka-gombás. Tök egyszerű. Ezekből válassz, 850-1200 forint között.

P1170298.JPG

A pizza nem nagy, 23 centis, de nekem pont ez az adagom. Ha ide jöttök, mindenképp ezt ajánlom. Nem azért, mert ez a legjobb pizza, amit valaha ettem, hanem mert egyrészt tök rendben van (ez Magyarországon már dicséret), és ennyiért ebben a környezetben ritkán kapunk ilyet. Esténként (tízig nyitva van) a Vajdahunyadvár fényeit nézegetve pizzát enni olasz borral, kevés jobb dolog van az univerzumban. Főleg ha nincs lespórolva a sajt, jól eltalálták a paradicsomszósz fűszerezését, sonka is került rá bőven.

P1170304_1.JPG

A spagetti carbonarával sem volt probléma, nagyjából tudták, milyen állagúnak kell lennie az olaszos tésztának, egyébként sem a hús, sem a szósz, sem a sajt nem vitt el hihetetlen mélységekbe. Papírdobozban érkezik a cucc: ez gyorskajálda, annak viszont nagyon szép, minőségi, hiánypótló itt.

Én szurkolok a Tóparknak, hogy merjen nagyot álmodni, és addig önteni az őszinte lelkesedést a projektbe, amíg nem itt lesz a következő várospartiológiai epicentrum.

Pasta al Lago
Cím: Budapest, Olof Palme sétány 5.
Nyitva: minden nap 10:00 - 22:00

süti beállítások módosítása