English

Egy nap a városban

Így érezheted magadat tökéletesen a Balatonon - I love Balaton app

Magyarósi Csaba 2013 augusztus 13.

Ádámmal az Egy nap a városban blogon kívül egy rakás más projektben is benne vagyunk, én például az I love Balatonnál dolgozom: az elmúlt hónapokban a kollégáimmal felderítettünk minden jó helyszínt a Balaton körül, éttermeket, lángosokat, strandokat, hoteleket teszteltünk, majd megírtuk az élményeinket a portálon. Kábé úgy kell elképzelni, mint az Egy nap a városban blogot, csak Budapest helyett a Balaton volt a célpon. Viszont tök logikus elvárás volt, hogy mindezt az információt valamilyen mobilon értelmezhető formában is átadjuk nektek, ezért készítettük el az I love Balaton alkalmazást. iOS-re és Androidra is.

1_2.jpg

Mi a jó ebben? Hát az, hogy akárhol vagy a Balaton körül, ráböksz a Közelben menüpontra, és választ kapsz minden fontos kérdésedre. Hol van a legközelebbi jó étterem? Milyen programok vannak öt-tíz kilométeren belül? Vízisí, kalandpark, kiállítás, akármi szóba jöhet, de csak azokat ajánljuk, amiket kipróbáltunk, és amik jók voltak. Ha használod az alkalmazást, garantáltan jobb lesz a nyaralásod, mint amilyen nélküle lett volna. De megkapsz egy rakás hasznos infót is: hol van a közeledben játszótér, ATM, satöbbi. Ráböksz a kategóriára, elolvashatod a tesztünket, és a program el is navigál a helyszínre. Ezerszer jobb, mint valami lepukkant helyen anyázni azért, mert már megint átvertek a Balatonon. Főleg, hogy az elmúlt hónapok tesztjei alapján nyugodtan mondhatjuk: a tó tele van jobbnál-jobb helyekkel, néhány budapestivel is versenyképes étteremmel, kikapcsolódási lehetőséggel, olyan helyszínekkel, amikről még életedben nem hallottál. Csak győzz választani az ajánlataink közül.

3_1.jpg

Természetesen ingyenes az app, szóval megéri letölteni. Hogy igazán gyors legyen (és IGAZÁN gyors), a legfontosabb anyagokat az első indításkor letölti a program, ami kábé 50-70 megabájtos adatforgalmat jelent, ilyenkor érdemes valamilyen wifi-hálózaton lenni, ezután minden indításkor csak az új cikkeket húzza le, ami 1-2 megabájtos forgalmat jelent. És az semmi, főleg, hogy tényleg pokolian gyors az app, és hogy offline üzemmódban is tudod majd nézni.

Az egyik legnagyobb büszkeségünk, hogy az I love Balaton normálisan meg tudja különböztetni az északi és déli partot: ha az egyik oldalon vagy, többnyire nem ajánl a másik oldalról helyeket, kivéve, ha a nyugati, vagy keleti csücsökben nyaralsz, vagy rév közelében vagy, mert akkor releváns az infó. A rendszer még mindig nem száz százalékos, de sokkal jobb, mint a legtöbb hasonló próbálkozás az alkalmazásboltokból, azok ugyanis általában egyáltalán nem veszik figyelembe, hogy melyik oldalon nyaralsz. Sokat szívtunk vele, és bár még nem hibátlan, elég büszkék vagyunk rá.

2.jpg

Arra kérlek titeket, töltsétek le az appot, próbáljátok ki, amikor a Balaton közelében jártok. Ha adtok rá néhány csillagot, annak külön örülünk, a hibajelentéseket meg szeretettel várom ide, mindent elolvasunk, mindent átnézünk, mindenre válaszolunk.

Android-felhasználóknak itt a link, iOS-felhasználóknak meg itt. Töltsétek, aztán várjuk ide a tapasztalataitokat.

Jó nyaralást!

süti beállítások módosítása