English

Egy nap a városban

Budapest bloggerei iszogattak Budapest tetején - Tip Top Bar

szucsadam 2013 június 13.

Tény: Budapesten vannak nagyon menő tetőteraszok. Tény: ehhez képest kevés rooftop kocsma vagy partihely van a városban. Sírnivalóan kevés.

Tavaly ott volt a Párisi Nagy Áruház tetején lévő Budapest Sky Bar. Szuper ötlet volt, de idén már az sincs. A szervezők szerint nem lehetett kitermelni a bérleti díjat. Külön öröm azonban, hogy nem adták fel, és kábé egy hete megnyitottak egy új rooftop bárt, Tip Top Bar néven. Ide szerveztük tegnap a rendes (reméljük, egyre rendszeresebb) Budapest Bloggerek Sajtóosztály találkozót.

Feljutni is nagy kaland a helyre. Az Egyetem térnél a Közhelyet kell megkeresni, ami azért könnyű, mert két bejárata is van. Egy hivatalos, meg egy hátsó, a Királyi Pál utca 4-nél:

P1160137.JPG

P1160138.JPG

Bármelyik irányból jövünk, a Közhely nevű kocsmába jutunk. Így aztán már a földszint is megadja az alaphangulatot:

P1160128.JPG

P1160130.JPG

Megtaláljuk a lépcsőt, rögtön a fogorvosi szék mellett:

P1160132.JPG

P1160165.JPG

Felfelé kapaszkodva meglátjuk, miért van szükség a két bejáratra: az egyes emeleteken konkrétan cégek vannak. Emberek mennek be minden nap egy kocsmába, sétálnak fel a lépcsőn unott arccal, és állnak neki a napi melónak. Ezúton adom be virtuálisan az önéletrajzomat a Werk Akadémiának, az Artificial Groupnak (ott még ismerettség is van). Az Art Modelsnek csak azért nem, mert annyira nem vagyok dekoratív.

Útközben még ilyen remek kis szobákba botlunk:

P1160142.JPG

Szóval ahogy megyünk fel, és kezd elfogyni a levegő, meglátjuk a kijáratot:

P1160144.JPG

Ott pedig körbe Budapestet.

P1160148.JPG

P1160147.JPG

Lenyűgöző. Ez a budapesti helyek nyitott tetejű kabriója. Egyfajta alapozó bár a bulik előtt, ennek megfelelően menő szemüveges csávókkal és kétoldalt rágózó lányokkal találkozunk, a felszolgáló személyzet is megtestesít mindjárt vagy hat-nyolc sztereotípiát, de ezzel ne foglalkozzunk. A zene nem hangos, egy üveg Laposa Friss egy kancsó szódával 3000 forint, ezzel el lehet beszélgetni itt az éjféli záróráig.

P1160159.JPG

Ezt tette a Budapest Bloggerek Sajtóosztály is. A BPXV blog, a CheckMyBudapest, a Fővárosi blog, a Kép-Tér blog, a Lásd Budapestet, a Láss Többet , az Urbanista és a Városkommunikáció képviselőit láthatjátok, na meg Török Andrást, pontosabban Simplicissimust aki inkább nyomtatott blogot vezet a Budapest Folyóiratban, valamint neki köszönhetjük a remek Budapest Könyvet (ha kihagytam valakit, elnézést, pótolom). Remek kis társaság jött össze tehát, röpködtek az érdekesebbnél érdekesebb állítások a városról.

Szóval a lényeg, idén is ki lehet állni Budapest tetejére, ráadásul most belépőt sem kell vásárolni hozzá, mint a Sky Bar esetében. Korán érkezzetek, hogy legyen még helyetek, bár ilyen kilátással álldogálni is hálás elfoglaltság.

Itt pedig találtok egy remek fotósorozatot a természet esténként vetített szélesvásznú mozijáról, amit innen nagyon jólesett végignézni. Többször kellene.

Tip Top Bar
Cím: Budapest, Kecskeméti utca 3 VAGY Királyi Pál utca 4
Nyitva: szerda-vasárnap 18:00-24:00

süti beállítások módosítása