English

Egy nap a városban

Goodbar: hagymalekváros hamburger kéksajttal

Magyarósi Csaba 2013 május 10.
Címkék: gasztro hamburger

Annyira új, hogy még meleg: tegnap épp arra jártunk, benéztünk a kirakaton és kiderült, hogy néhány órával korábban nyitottak. Elcsíptük a startot.

P1220577.JPG

Jó hamburgeresből sosem elég, még ha kezdenek is kicsit túlszaporodni a helyek, most már tényleg ötpercenként találsz egy olyan éttermet a belvárosban, ahol normális burgert lehet enni. A Googbar az Egyetem térnél van, a közelben volt a Varieté, ami ugyan most bezárt, de nemsokára újra nyit, a Ráday utcában ott a Manga Cowboy meg a Gin shop, nincs messze a Gozsdu udvar sem a Spílerrel, onnan a Körút felé tartva ott a Kandalló pub és a Ring, ha meg inkább a Bazilika felé indulnátok el, pillanatok alatt elértek a múlt héten nyílt Jack's Burgerig.

Szóval Goodbar: tökéletes az elhelyezkedés, nagyon jó a beltér. Úgy ipari, hogy remekül érzed magad benne, a szegecselt acéloszlopok, a fa asztalok és a türkiz padló a növényekkel együtt olyan, mintha valami trópusi sziget mellett az óceánba hajították volna az Eiffel tornyot, te meg egy faborítású vitorlásról élveznéd a látványt.

P1220562.JPG

P1220568.JPG

P1220567.JPG

A kiszolgálás is jó. A pincér nem feltétlenül látja át a feladatát, de igyekszik, még akkor is, amikor elveszi az asztalunkról az étlapot, lerak egy másikat helyette, megkérdezem, hogy mi történt, mire ő azt mondja, hogy semmi. Kicsit úgy éreztem magam, mint Arthur király a Gyalog galoppban, miután elkezdte darabolni a sötét lovagot:

- Mit ugrálsz te bolond, hiszen egy karod sincs!
- De van!

Szerencsére a fiatal pincér mellett van egy rendkívül szórakoztató középkorú fickó is, ránézésre a tulaj, aki érti, hogy a tagadás nem megoldás, és a kérdésünkre elmondta, hogy véletlenül vegának jelölték a bárányburgert az étlapon, és a pincér egy olyan verzióra cserélte ki a régit, amin már javították a hibát. Aztán a tulaj felidézte a Bazi nagy görög lagzit, amiben kiderül a főszereplőről, hogy vegetáriánus, amitől a görög nagynéni sokkos állapotba kerül:

"Tula, hogy érted azt, hogy nem eszi meg húst? Jól van na, semmi baj, majd csinálok bárányt."

Ok, esküszöm, nem lesz több filmes idézet.

P1220566.JPG

Szóval a hely kellemes, a kiszolgálás szórakoztató, a választék az étlapon óriási, kérheted marhából, kacsából, csirkéből, sertésből és bárányból a burgert, van miniburger kábé harmadáron, úgy többet is végig tudsz kóstolni, én viszont a Good Bar sajtburgert kértem, kéksajttal, mert azzal ajánlották.

Nem sokkal később meg is érkezett:

P1220574.JPG

A buci ilyen édes izének tűnik, de nem vészes, sőt, jó. A krumpli nem ipari mocsok, a saláta a tálcán jó húzás, könnyíti a kaját, azért meg bónusz jár, hogy nem bolti ketchuppal vagy majonézzel akarnak tömni, sőt, még csak nem is ezek házi változatával, hanem mernek újítani: az a piros cucc ott középen cajun fűszerkeverékre épül, szóval van benne paprika, fokhagyma, chili, minden, ami jó.

Nem úszhatjuk meg, most már tényleg beszélnünk kell a burgerről. Térjünk a lényegre: a hús nem rossz, de lehetne jobb. Nyakból készült, ami alapvetően nem gond, és szaftos is volt, bár némi marhavesefaggyú még elfért volna benne. De nagyon erősen volt borsozva, ami majdnem mindennek elnyomta az ízét, és túlságosan át is volt sütve, egy kicsit lehetett volna nyersebb a pogácsa közepe. Jó hír, hogy viszonylag egyszerű javítani ezeken a hibákon, és tudjuk be ezeket a nyitás miatti bizonytalanságnak.

A többi amúgy remek volt: friss, jó a zöldség, a hagymalekvár, a kék sajt meg kötelező, nehogy mással kérjétek, ezzel lesz kerek egész a burger.

P1220570.JPG

Az egyhúsos verzió bőven elég egy felnőtt embernek, üdítő nélkül 1500 a menü, ami teljesen jó ár, ha arra jártok, és hamburgert akartok enni, nézzetek be a Goodbarba, reméljük, hogy annyi borsot szórtak ki az első napon, hogy nem marad már a hét fennmaradó részére.

Goodbar
Budapest, Kecskeméti utca 6.
06203666285

süti beállítások módosítása