English

Egy nap a városban

A Balaton legjobbja járt Budapesten

Magyarósi Csaba 2013 április 11.

Miközben a Balatonról sokaknak még mindig a leharcolt halsütők, lehúzós éttermek és lepukkant kempingek jutnak az eszükbe, a tó nagyon sokat fejlődött az elmúlt években: vannak remek halsütők, éttermek, kempingek, hotelek, a Balaton tele van színvonalas helyekkel, csak valóban nehéz megtalálni ezeket a múlt maradványai között.

Két dolgot tehettek: vagy elkezdtek a szezon kezdetétől olyan oldalakat látogatni, amik összeszedik nektek a legjobb balatoni helyeket, vagy elnéztek a most hétvégihez hasonló eseményekre. A Nekünk a Balaton a Riviéra a budapesti Gellértben ugyanis pont a legjobb helyekről, szolgáltatásokról, hotelekről szólt.

DSC_5116.JPG

DSC_5198.JPG

IMG_1.JPG

A kiállításon volt egy rakás stand, ahol színvonalas, aranyérmes balatoni borokat tesztelhettél. Liszkay Mihály például zongorajátékával kísérte a borainak a kóstoltatását, de megismerkedhettél a Levendula házzal, a termelői piacok kínálatával, vagy Léber Barbara divattervező fürdőruháival a lehető legautentikusabb testeken, középen Kocsis Korinnával, a 2010-es Anna-bál szépével:

IMG_6374.JPG

IMG_6463.JPG

És persze kint volt az eseményen az első számú balatoni portál, a 400 ezres facebookos rajóngótábort gyűjtő I love Balaton is, elképesztő bizonyítéka ez annak, hogy az emberek tényleg imádják a Balatont:

DSC_5187.JPG

Na de: ha még emlékeztek, két hete írtam arról a Halászbástya étteremben szervezett eseményről, amelyiken párba állítottak hat bloggert és hat elismert séfet, akik párosával állították össze a hat fogásos vacsorát a közel száz vendégnek. Az egyik blogger én voltam, és remekül szórakoztam, ahogy a vendégek is, de legalább ekkora buli lehetett a Gellértben, amikor a legfontosabb balatoni séfek állították össze közös erővel a szombat esti vacsorát.

IMG_6473.JPG

IMG_6479.JPG

Ott volt a a Chateau Visz, a Kistücsök, a Söptei Pincészet és Étterem, a Chianti Étterem és a Kővirág Panzió és Étterem séfjei, akik együtt dobtak össze egy remek vacsorát. A Gellért PR Managere, Abonyi Zsazsa elmesélte, hogy pillanatok alatt sikerült meggyőzni a séfeket a közös munkáról, és egyik sem versengésnek fogta fel az estét, hanem inkább egy nagy lehetőségnek, ahol megmutathatják a budapestieknek, hogy a Balaton tele van jó helyekkel.

És tényleg. Éppen ezért olyan fontos egy ilyen esemény, vagy az olyan oldalak, amik a Balaton legjobb arcát mutatják be. Koncentráljunk erre, és akkor mi nem kedves nekünk, megdöglend.

süti beállítások módosítása