English

Egy nap a városban

Nagymellű csajok, hamburger, foci

Magyarósi Csaba 2012 április 18.
Címkék: gasztro

Néhány hetes hír, hogy a Hooters bemutatkozik Budapesten, most az Xpatlopp csípte el az étterem mögött álló Alex Hemingway-t, hogy megtudja tőle, mire is lehet számítani.

Röviden: a Hooters egy rokonszenves módon pofátlan étterem, ami úgy öltözteti apró nadrágba és feszülős pólóba a kötelezően nagymellű felszolgálókat, hogy közben a női egyenjogúságról beszél. Arról, hogy ők lehetőséget biztosítanak az önmegvalósításnak, hiszen lehet, hogy nem atomtudósság, hanem dögös felszolgálóság sok lány legtitkosabb álma. És az sem mellékes, hogy az elmúlt években kétmillió dollárt adományoztak a mellrák elleni küzdelemre, a kommunikáció szintjén tehát a világ legfeministább munkahelyéről beszélünk.

Valójában viszont ennél macsóbb éttermet kitalálni sem lehetne: az apró ruhába öltöztetett dögös csajok bazi nagy hamburgereket, szendvicseket és sört szolgálnak fel, ráadásul jellemzően valamilyen sportesemény fut a háttérben a hatalmas tévéken. Azt egyébként maga a Hooters is elismeri, hogy nem tipikusan családi étteremről van szó, bár van gyerekmenű is.

A harminc évvel ezelőtt Floridában megjelent lánc várhatóan a harmadik negyedévben startol Budapesten, és egész biztosan izgalmas színfoltja lesz a fővárosi vendéglátóiparnak. A hazai berugházásért felelős Hemingway egyébként nem ismeretlen a budapesti gyorséttermi szakmában, hiszen hat évig vezette a Pizza Hutot és a Kentucky Fried Chickent üzemeltető franchise-csoportot, még abban a korban, amikor az növekedett, nem pedig leépült, mint mostanában.

Alex Hemingway szerint a budapesti étterem lesz a kezdőpont, innen indulhat meg a regionális építkezés, a fickó ugyanis nem egyetlen helyszínben, hanem láncban gondolkozik, mert szerinte óriási lehetőségek állnak Kelet-Európában a Hooters előtt.

Kora ősszel kiderül, mennyire vevő a hazai közönség a hatalmas mellekre.

Felhívás!

Nemzetközi blogversenyen veszünk részt. Segíts minket abban, hogy az Egy nap a városban blog megnyerje a 11 ország 33 blogjának közreműködésével rendezett versenyt! Ha van szabad 3,14 másodperced, kattints rá itt a szívecskére, vagy nyomj egy szívecskét/vote-gombot ezen az oldalon az Ádám & Csaba-névvel jelzett posztok alatt. Köszönjük!

· 1 trackback
süti beállítások módosítása