English

Egy nap a városban

Megkezdték az Andrássy átalakítását a bringásoknak

Magyarósi Csaba 2012 április 16.

Hétvégén futott be a hír, hogy a BKK hosszú tárgyalások után nekiesik az Andrássy út biciklisávjának és megcseréli azt a parkolósávval. Ha minden jól megy, ezentúl kisebb lelkesedéssel vágják majd neki az autósok az ajtót a bringásoknak, vagy gyúrják el őket, amikor bekanyarodnak egy keresztutcába.

Ezt két módon érik el: egyrészt egy ajtónyitásnyi helyet hagynak a két zóna között, másrészt ahol jobbra lehet kanyarodni, ott a kerékpársávot behozzák az egyenes és a kanyarodósáv közé.

Bár a helyzet jó ideje tarthatatlan volt, engem meglepett, hogy milyen gyorsan és magabiztosan állt neki a BKK a feladatnak. Vasárnap bejelentettek, ma meg már fel is húzták a szalagokat az Andrássyn, hogy azzal jelezzék a takarodót az autósoknak. Az átalakítás egy hete alatt ugyanis megszűnik a parkolás az Oktogon és a Nagymező utca között. Utána jön a Nagymező-Bajcsy Zsilinszky, majd ugyanez a két szakasz visszafelé.

Május 13-ig végére is érnek a melónak.

Felhívás!

Európai blogversenyben veszünk részt, amit megpróbálunk megnyerni mindannyiunk legnagyobb örömére. Ha szereted az Egy nap a városban blogot, arra kérünk, hogy:

nyomj egy szívecskét a nap posztján

vagy nyomj egy szívecskét/vote-gombot ezen az oldalon az Ádám & Csaba-névvel jelzett posztok alatt.

süti beállítások módosítása