English

Egy nap a városban

Budapesten van a világ legjobb bárja

szucsadam 2012 február 22.
Címkék: szórakozás verseny

A Lonely Planet weboldalán még tavaly szavazásra bocsátotta az olvasói között, vajon melyik a világ legjobb bárja. Azóta folyamatosan érkeztek a szavazatok, és mostanra kiderült a végleges sorrend is. A nyertes pedig (dobpergés) az A38 hajó!

A Lonely Planet előzetes felmérések alapján száz szórakozóhelyet nevezett be a játékra, ezekre lehetett szavazni facebookos azonosítókkal. Gyorsan az élre ugrott a Szimpla Kert és az A38 is, és a verseny során végig meg tudták őrizni a dobogós helyezéseiket.

Az A38 saját honlapján olvasható, hogy a legnagyobb ellenfél a rotterdami De Witte Aap (Fehér majom) nevű klub volt, ahol a szavazás befejező napjára egy külön bulit rendeztek a verseny miatt. Rengeteg ember kezdett el kattintani rájuk az utolsó napon, az itthoniak rémülten látták, hogy óránként 200 szavazat érkezik Hollandiából, és egyre csak csökken a hónapok óta megszerzett előny.

Aztán a hazaiak is belehúztak, és elkezdték buzdítani a saját táborukat. Végül 13.300 szavazattal nyert az A38, második a De Witte Aap lett 9718 szavazattal. Hősies küzdelem volt. A Szimpla Kert sem panaszkodhat, 4480 szavazattal a harmadikak lettek.

Ez után viszont már akkora a szakadék a negyedik helyen végző berlini Sage Restaurant 268 szavazatához, hogy úgy tűnhet, mintha a verseny leginkább a dobogósok között zajlott volna. Ez persze nem változtat a tényen, hogy a világ legnagyobb és egyik legmeghatározóbb útikönyv-kiadójának versenyének közönségdíjai szerint Budapesten található a világ legjobb bárja, vagy mondhatnánk azt is, hogy a világ legjobb három bárjából kettő. Gratulálunk.

· 1 trackback
süti beállítások módosítása