English

Egy nap a városban

Lassan épül a Corvin-negyed

szucsadam 2011 július 09.

A metró már akkor is ezt mondta be, amikor a tábla szerint még a Ferenc körút megállóhoz érkezünk: Corvin-negyed. A napokban az átmatricázás is megvolt a szerelvényekben. Nemrég arra jártam (dekantálót kerestem a Corvin áruházban plázában az otthoni borvacsoránkhoz), a földszinten találkoztam ezzel:

Az új ingatlanok eladásával vagy bérbeadásával foglalkozó irodában bárki megnézheti ezt az impozáns kis makettet a földszinten, kivilágítva a már megépített, és terveken már szereplő, építés előtt álló lakó- és irodaházak.

Gondoltam érdemes elnézni, hogy állnak az építkezéssel, a kilenc hónapja írt posztom óta mi történt az akkor még kihalt sétánnyal az áruház háta mögött.

Az itteni téren most több emberrel találkoztam, akik az árnyékban ücsörögtek, a fák alatt. A napsütés ellen védtelenül hagyott ülőalkalmatosságokon senki sem próbálkozott.

Elgyalogoltam a Nagytemplom Leonardo da Vinci utcáig, ezt láttam:

Itt semmi nem változott azóta, hogy utoljára erre jártam, a hírek szerint a táblával azóta is védett építési területen nemrég megindultak a munkálatok. Ebben az ütemben azonban Budapest legmélyebb élményét, a Roncsfilmből megismert Szigony utcát nem egyhamar éri el az "új belváros". Pedig annak lesz csak igazán szimbolikus jelentése.

· 1 trackback
süti beállítások módosítása