English

Egy nap a városban

Hova menjünk az utolsó koraőszi délután?

Magyarósi Csaba 2010 október 04.
Címkék: szabadtér

Idén már nem nagyon lesz jó idő, ma még összejön 17 Celsius fok Budapesten, aztán jön az ősz, 11-12 fok körüli maximumokkal. Az utolsó alkalmat ragadom tehát meg, hogy egy kellemes piknikezős, sétálós programot ajánljak.

Múlt héten történt, hogy nem akartunk korán hazaérni, ültünk Dórával a ház előtt a kocsiban, és úgy döntöttünk, hogy inkább autózunk egyet. Nem jutottunk messze, a Nemzeti melletti zöldterülethez hajtottunk, előkaptunk egy takarót, felvágottakat, jófajta sajtot, meg spenótos péksüteményt és piknikeztünk egyet.

Amikor jóllaktunk, sétálgattunk a környéken, és megint rácsodálkoztunk arra, hogy a színház finoman szólva is eklektikus formájához képest milyen telitalálat a körülötte található park. Én már sétáltam erre néhányszor, Dóra viszont mindig csak úgy látta a térelemeket, hogy előadásra szaladtunk, most először tudott alaposabban körülnézni, és végül megállapodtunk abban, hogy tök jó hely Budapestnek ez a része.

Szép zöld a fű, jópofák a Nemzeti előtt található színészszobrok, a most épült, többnyire unalmas irodaházak is szerethető sziluettet adnak a partszakasznak

A Nemzeti előtti medencébe borított pantheon telitalálat:

A nappal nehezen értelmezhető Művészetek Palotája egyszerűen lenyűgöző lesz sötétedés után:

A Nemzeti és a Művészetek Palotája közti zikkuratra felmászva meg láthatóvá válik a sötétedés után lezárt labirintus, amiben még harminchoz közeledve is jókat lehet szórakozni:


View Larger Map

Nyugalom, rendezettség, kulturális központok, családok, értelmiségiek, látványos tereptárgyak, óriási épületek: ha van szabad fél óránk, kevés kellemesebb helyet tudnék javasolni ilyen közel a belvároshoz.

 

süti beállítások módosítása