English

Egy nap a városban

A legjobb hamburger nyomában: New York Pizza

Magyarósi Csaba 2010 szeptember 30.
Címkék: budapest hamburger

Ha valaki azt mondja nekem, hogy Amerikában lett hamburgerépítő-mester, az komoly előnnyel indul. Legalábbis felkelti az érdeklődésem. A tengeren túlon ettem a legjobb burgereket, ott volt például a Johnny Rockets San Franciscóban, amit egy barátom ajánlott:

de ettem még Kaliforniában számtalan hasonlóan jó, sőt, sokkal jobb burgert is. Hatalmas, tökéletesen fűszerezett húsok, jó alapanyagok, vaskos hozzávalók, lássuk be, az nem hír, hogy az amerikaiak tudnak hamburgert csinálni. Éppen ezért volt kihagyhatatlan a New York Pizza a Szondi utcában, ami azzal büszkélkedik, hogy helyi tapasztalatra építve amerikai, pontosabban New York-i stílusban készíti a burgereket és a pizzákat. Utóbbiakat már próbáltam, és sosem csalódtam bennük, a hamburgerüket viszont még nem kóstoltam, de már ódákat hallottam róluk.

Múlt héten tehát fogtuk magunkat Ádámmal, és mielőtt megnéztük volna a Várban a lézershow-t, ettünk egy jót a hatodik kerületben.

A kiszolgálás remek volt, végig foglalkoztak velünk, pedig sokat kellett várnunk, mert sok telefonos megrendelés esett be, de végül csak sikerült kiválasztani a ház ajánlatát, a Buffalo Burgert, ami menüben 1450 forintba kerül. Ebben párolt hagyma, kéksajt, buffalo csípős szósz van, meg steakburgonya, elég tisztességes méretben.

Az le kell szögeznem, hogy a hamburger tényleg a jobbak közé tartozik, sőt, a legjobbak közé. Ettől függetlenül biztosan nem a legjobb, a héten már megjelent burgerek közül ugyanis ez volt a legkevésbé meggyőző. Hogy viszonyítsam valamihez, a héten bemutatott korábbi három burgerért érdemes elkanyarodni akár egy másik kerületből is. miközben a New York Pizza hamburgere akkor a legjobb választás, ha épp a környéken járunk. Vagy ha házhoz akarunk rendelni, mert azt is lehet.

És akkor vegyük át részleteiben. A húsnak ötből három pontot adok, ami még mindig jó eredmény, a Magyarországon elterjedt minőségnek ugyanis egy pontot sem adnék ebben az öldöklő harcban. Az élbolyt teszteljük, ott meg kemény küzdelem folyik, és a kissé túlfűszerezett, túl száraz hús nem tudott a csúcsra jutni. 

A zsemle négy pontot kapott, a zöldségkörítés hármat, szószt végre kaptunk, de nem ájultunk el tőle, ami két pontot jelent, a méretre ötből négy pontot, az árra ugyanannyit adunk. Összesen 20 ponttal végzett a New York Pizza a harmincból.

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti hamburgeresek, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeresd Budapestet, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!

süti beállítások módosítása