English

Egy nap a városban

A legjobb budapesti fagyi nyomában: Artigiana Gelati

Magyarósi Csaba 2010 augusztus 14.
Címkék: fagyi

Buda legjobbja. Jó persze a Daubner is, de az csak amolyan magyar módra. Az Artigiana Gelati viszont pontosan azt hozza, mint egy jó olasz fagyizó: lapáttal mérik a hatalmas adagokat, a gombócok nem túl édesek, jó ízléssel álmodták meg őket, ezeknek a fagyiknak van stílusuk és a jobb olasz cukrászdáknak is becsületére válna az, amit a Csaba utcában kapunk. 

A hely talán egyetlen hátránya, hogy drága, háromszáz forintba kerül egyetlen gombóc, ami a kipróbált fagylaltozók közül messze a legmagasabb árat képviseli, és bizony-bizony még a Toszkánában tapasztalt egy eurós átlagárat is felülről verdesi az Artigiana Gelati. De hát a pecorino és a prosciutto is többe kerül itthon, mint az olaszoknál, ráadásul a friss gyümölcsökből és szárított magvakból készült édességnek tényleg meg kell adni az árát.


View Larger Map

Az Artigiana Gelati hibátlan.

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti fagyizók, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeress itt élni, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!

süti beállítások módosítása